Şırnak'ta Nuh'un Kitabesi anıtı dikildi

Şırnak'ta Nuh'un Kitabesi anıtı dikildi

Şırnak'ın birçok noktasında yapımı gerçekleştirilen ve Şırnak’a özgü simgeleri yansıtan anıtlar ile buluşmaya devam ediyor. Taşıdıkları önemli anlamların yanı sıra şehrin estetik açıdan güzel bir görünüme sahip olmasını sağlayan “Hz. Nuh kitabesinin anıtı” “Nuh gemi maketi ” kent merkezindeki yerlerini aldı. Şırnak Belediyesi tarafından şu ana kadar şehrin dört bir köşesine yerleştirilen anıtların turizm ve tanıtımında önemli işlevler üstlenecek.

Şehrin merkezi girişine yerleştirilen Hz. Nuh Kitabesi anıtının müjdesini Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka Sosyal medya hesabı üzerinden verdi. Başkan Yarka, “ Kadim şehrimizin manevi ve tarihi kimliğini yansıtmak adına yapmış olduğumuz Hz.Nuh Kitabesini hastane kavşağımıza montajını gerçekleştirdik. Hz. Nuh’un kentine ve hemşerilerimize hayırlı olsun.”dedi

Camiye çevrilmiştir.Dünyanın en eski türbelerinden biridir.

Ünlü tarihçi Cizreli İbnülesin.Firuzabadi,Evliya Çelebi,Katip Çelebi,Ebubekir Helevi ve Babilli Berassus (Bersis) bu türbenin Nuh (A.S) a ait olduğunu yazarlar.

Nuh Camiinin güney kısmında caminin bodrumunda mezarı şerifleri bulunur.Önce merdivenle inilirdi. Uzun ve dar bir namazgahı geçtikten sonra türbeye varılırdı. Türbenin üzerinde bir de sanduka bulunuyordu.ŞIRGEV Vakfı nın maddi desteği ile Nuh Nebi Yaptırma Yaşatma Derneğince “Nuh Peygamber Külliyesi” restore edilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2023, 22:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER