Nuh'un gemisinin bulunması için çalışma başlatılıyor

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Şırnak Kültür ve Turizm il Müdürü Ramazan Acar katıldı.

Nuh'un gemisinin bulunması için çalışma başlatılıyor

Şırnak'ta Hz. Nuh'un gemisinin Cudi Dağı'nda olması ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı. Bir otelde düzenlenen toplantıya, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, TÜTAP Başkanı Fikret Yıldız, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Şırnak Kültür ve Turizm il Müdürü Ramazan Acar katıldı.

Toplantıda konuşan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, TÜTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız ile birlikte Nuh'un gemisi ve Cudi Dağı başta olmak üzere kültür ve turizm değerleri ile ilgili değerlendirme toplantısı için bir araya geldiklerini söyledi. Çok zengin bir coğrafyada yaşadıklarını kaydeden Vali Pehlivan, "Şırnak, bulunduğu konumu itibarıyla Mezopotamya olarak medeniyetlerin doğduğu coğrafya olarak bilinen kadim bir şehirdir. Özellikle Kur'an-ı Kerim de de ifade edildiği gibi Nuh'un gemisinin Cudi Dağı'nda karaya oturduğu yerin eteğindeyiz. İnşallah kısa bir zaman içerisinde Cudi Dağı'nın hem prototipini yapılması hem de oraya geçmişte olduğu gibi ziyaretlerin yapıldığı orada konaklamaların olacağı bir konuma ulaşacak. Şehrimiz ve bölgemiz her geçen gün daha huzurlu, güvenli hale geliyor. Orayla ilgili de çalışmalarımız var. Yakın bir gelecekte hem kendi Şırnaklı hemşehrilerimiz hem de dışarıdan gelen misafirlerimiz rahatlıkla oralara gideceklerdir. Ulaşım ve güvenlik noktasında yapılan çalışmalarımız var, bu çalışmaların devamıyla birlikte hem oradaki biyolojik ve endemik çeşitliliğin ortaya çıkması hem de oradaki tarihi dokunun ön plana çıkması ile ilgili çalışmalar da boyut kazanacaktır" dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER