UYAFA Şırnak Takımından Valiye Ziyaret

Bu turnuvanın İlimiz ve gençlerimiz için fevkalade faydalı olacağına inandığını belirterek futbolculara turnuvada başarılar diledi.

UYAFA Şırnak Takımından Valiye Ziyaret

UYAFA Şırnak Takımından Valiye Ziyaret

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, 14-17 Ekim 2019 tarihinde Barcelona’da düzenlenecek olan futbol turnuvası için İspanya’ya gidecek olan UYAFA Şırnak Takımı futbolcularını, Başkanı Özcan Şimşek,eşi Filiz Yıldız Şimşek, UYAFA Şırnak Temsilcisi Özlem Ekmiş ve takımın Teknik Direktörü Nazım Saraçoğlu’nu makamında konuk etti.
Ziyarette Vali Pehlivan, "Gençlerimizin birçok ülke takımlarının bulunduğu böyle bir turnuvada boy göstermelerinin önemli olduğunu vurguladı, ülkemizi yurtdışında temsil ederek göğsümüzü kabarttıklarını ifade etti. Bu turnuvanın İlimizdeki, bölgemizdeki gençlerin spora yönelmesi, spora olan sevgilerini pekiştirmesi, yeni yetişen çocuklarımızın bu alana olan ilgilerini artırması açısından önemli olduğunu belirtti. Hep birlikte takımın “Geleceğin için sağlıklı beslen, haraketli yaşa, toprağını işle ve suyunu israf etme.” sloganını tekrar eden Vali Pehlivan, bu toplumsal mesajın turnuva vesilesiyle tüm dünyaya duyurulmasının da gurur verici olduğunu belirtti. Valilik olarak bütün kurumlarla birlikte gençlerimize sahip çıkmak, hem akademik anlamda başarılarını attırmak hem de var olan yeteneklerini ortaya çıkararak bu yönde ilerlemelerini sağlamak için gerekli adımları geçmişte olduğu gibi bundan sonra da adeta bir seferberlik anlayışı ile gerçekleştirme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Vali Pehlivan; “Gençlik ve spor alanında Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliği ve himayelerinde sayısız hizmetler hız kesmeden hayata geçirilmeye devam ediyor. Sivil bir organizasyon olarak UYAFA’nın spor konusunda adım atması devlet adına ortaya koyduğumuz çalışmalara katkı sağlıyor. Çocuklarımız bu organizasyonlar sayesinde kötü alışkanlıklardan uzak kalıyorlar. Sporu inşallah yaşam tarzı haline getirecekler. İçlerinden yetenekleri olanlar belki profesyonel takımlarla çalışacak, belki ulusal hatta uluslararası düzeyde başarılar elde edecekler. Biz her zaman gençlerimizle gurur duyuyoruz. Bu başarıları arttıkça gururumuz ve mutluluğumuz da artacak.” dedi.

UYAFA Şırnak Kulübü futbolcuları Vali Pehlivan’a takım atkı ve flaması hediye etti. Futbolcular, geçtiğimiz günlerde ailesi ile gittiği piknikte boğularak hayatını kaybeden arkadaşları merhum Hamza Avil için turnuvada başarı sözü verdi.
Vali Pehlivan, bu duyarlılıkları için teşekkür etti. Bu turnuvanın İlimiz ve gençlerimiz için fevkalade faydalı olacağına inandığını belirterek futbolculara turnuvada başarılar diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER