Madde bağımlılığı arttı

Madde bağımlılığı arttı

Silopi'de yapılan araştırmada, madde bağımlılığının arttığı tespit edilirken, Sosyolog Ayfer Saruhan, madde bağımlılığına karşı toplumsal bir duruş sergilemek gerektiğini söyledi. 

Son yıllarda bölge illerinde fuhuş ve uyuşturucu madde bağımlılığı giderek artıyor. Şırnak'ın Silopi ilçesinde yapılan bir araştırmaya göre, son yıllarda uyuşturucu madde kullanımı yüzde 30 oranında arttı. Bölgede artan madde bağımlılığına dikkat çekmek için HDP'li Silopi Belediyesi, ilçede saha araştırması gerçekleştirdi. Sosyo Politik Saha Araştırma Merkezi tarafından yapılan araştırma, kentte uyuşturucu kullanımının periyodik bir şekilde arttığını ortaya koydu.

Ekim ayında Silopi'nin 11 mahallesinde bin 1 bir kişiyle sahada yüz yüze yapılan araştırmanın doğruluk oranı ise yüzde 95 olarak saptandı. 

BAĞIMLILIKTA ARTIŞ

Araştırmada katılımcılara yöneltilen,“Hayatınızda hiç uyuşturucu veya uyarıcı madde kullandınız mı?” sorusuna katılımcıların yüzde 10’u “Evet” dedi. Madde kullanan kişilere yöneltilen “Maddeyi kaç ay/yıldır kullanıyorsunuz?” sorusuna cevap veren katılımcıların yüzde 30,5’i son 6 yıl içinde başladığını belirtti. Araştırmada, madde kullanan kişilerin yüzde 40,7’si para vermeden maddeyi temin ettiğini belirtirken, yine “Maddeden dolayı adli bir sorun yaşadınız mı” sorusana madde kullananların yüzde 91,5’inin “Hayır” cevabını vermesi dikkat çekti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER