Siirt'ten Çin'e fıstık ihraç edildi

Siirt'ten Çin'e fıstık ihraç edildi

Valilikten yapılan açıklamada, Siirt Fıstığı İşleme Sanayi ve Ticaret AŞ'nin "Fistalora" ve "Anadolce" markalarıyla AlmanyaRomanya ve Belçika'dan sonra Çin'e de ihracat gerçekleştirdiği bildirildi.Avrupa'nın önde gelen şef, yiyecek ve içecek uzmanlarını bünyesinde buluşturan Uluslararası Tat Enstitüsü'nün gerçekleştirdiği "2021 Tat Değerlendirmesi"nde Siirt fıstığının üstün lezzet ödülüne layık görüldüğü hatırlatılan açıklamada, şirket bünyesinde işlenip paketlenen Siirt fıstığının tüm dünyaya tanıtılmasının amaçlandığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siirt Fıstığı İşleme Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "Çiftçilerimizin ürün değerlerini hak ettiği şekilde ulusal ve uluslararası piyasada tüketicilerle buluşturmaya devam edeceğiz. Siirt fıstığının ekim alanlarının gelişiminin, işlenmesinin, dağıtım ve pazarlamasının sürdürülebilirliğini profesyonel bir şekilde sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile AB iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde 35 bin metrekare alandan yapılan ve 2017'de hizmete giren tesis, 43 milyon liraya mal olmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER