İdil'in Su sorunu, siyaseti temizleye bilirmi?

İdil'in Su sorunu, siyaseti temizleye bilirmi?

İdil'in Su sorunu yıllarca devam ederek bugüne kadar gelen, ilçenin en önemli sorunlardan biridir. Bugüne kadar gelirken su sorunu hiç bir zaman bir çözüme kavuşmadı. Sorun gidikçe büyüdü, bazende yerinde saydı, bazende elinde su gibi akıp gitti.. Yakalayamadın. Sorun çözülemedi. Çözüm kapsamında yeri geldiğince değerlendirildiğin de, belediye personeli suçlandı, yeri geldi Yarbaşı köyü suçlandı. Suçlanan yerler ele alındı, evirildi, çevirildi, bir türlü ipin ucu bulunamadı.. Neticede, sorunu çözemediler.. Suçlamalar sorunu daha ağırlaştırarak zamana yaydı. Herkesi çok yordu. Çünkü sorunun çözümü işaret edilen iki nokta da değildi. Ne belediye personeli, ne de Yarbaşı köyüydü. İlçeye gelen su ilçeye yetmiyordu. Sorunun doğru teşhisi suyun yetersizliği idi.. Kimse bu durumu doğru dile bilelerek getirmiyordu. Su sorunuyla ben kaç personelin yerini değiştiririm yada Yarbaşı köyünü ne kadar ezerim hesabındaydı. Politik davranışlar sergileniyordu. O durumlarıda atlattık. Kayyumlar dönemine geldik... Su sorunu devam ediyordu.. 

İlçe halkının en büyük umudu Ak Parti iktidarıydı. Ak parti ilçe başkanları ilçe merkezinde ikamet etmediğinde dolayı, bir gün olsun su sorunuyla karşılaşmadıkları için İdil'in sorunlarını onlara sorun gelmiyordu. Su sorunu duymuş olabillirler, ama köy yoluna girdilermi unutuyorlardı. İlçenin sorunları ile hiç bir zaman ilgillenmediler. 

Kayyum Belediye başkanı olunca su sorunu çözülür diye ilçe halkı bayağı umutluydu. İlçeyi ziyaret eden bakanlar yüksek sesle Kayyum Belediye Başkanına ne eksiğin varsa söyleyiniz diye sorunca, Başkan hiç bir eksiğimiz yok diye cevap veriyordu. Kayyum bir türlü belediye başkanı olamıyordu.Başkan su sorunu söylemiş olsaydı, hükümet kesin çözerdi. Ama Başkan tain olmayı beklediğin için sorumluk almayı istemedi, sorunun acısı vatandaşa, belediyenin başkan maaşı kayyuma kalıyordu. 

İkinci kayyum sorunumuz var, Ak parti ilçe başkanın köylerden ilçeye atanmasıdır. Köylü ilçe başkanı, köyün sorunlarını bir türlü kafasından çıkarıp, yerine ilçenin sorunlarını koyamadığı için bir türlü idil'li olamıyor. Koymadığı için sorunları çözme uğraşı içine giremiyor. İyiki köyde oturuyordu, sorunlardan çabuk kaçabiliyordu...Sorun var diye biri bağırınca.. Yallah köye.. 

En zoru, kayyum siyasetti idi. Bu siyasete söz söyleyemiyoruz. İlçe olarak yüzde 75 oy veriyoruz, ama istediğimiz gibi bir belediye başkanı seçemiyoruz. Kayyum olarak ya dışardan getirecekler, yada okumamış birini atayacaklar. Yani işin profilene baktığın zaman İdil'de yaşayan insanların sorunları kimsenin umrunda olmadığını hemen anlarsın. Resmen bizimle dalga geçiyorlar. Kimseye de anlatamıyorsun, kimseninde umrunda değil. En ufak bir yanlışta, bir başkan seçimi oldumu, beş yıllın heba olup gidiyor... Ay de diyemiyorsunuz. Tesilli olmak için başlıyorsun yalan üretmeye.. 

Şimdi ' Ay ' de me zaman geliyor. Mart'ta yerel seçimler var. Su sorununda hem fikirsek belediye seçimi bir hesaplaşma seçimi olsun, olsun mu? Yüzde 75 oyumuzu alan parti, yani kayyum siyasetine dikkat çekelim. Bizi dinlesin. Dinlemese kendisi bilir. Biz yemeye alışıkız, sus dedimi kenara çekiliriz, onuda kaldırırız. Bir süre sonra unuturuz.Kayyum atandı diyelim, Kayyum Belediye Başkanı belediye hizmet süresi kadar kalsın, en azında çalışmak zorunda kalacak... Yerel seçimlerden sonra teşkilat değişimi olacaksa, değişim bekleniyor.. İdil'de oturan biri olsun, inanın yararı çok olur. Hata gözlüklü olsa çok şey değişir, İdil ilçe olarak çok kazanır. Dua edelim, İdil'in su sorunu bu üç kayyum, yani Siyaset Kayyumu, Kayyum Belediye Başkanlığını, Ak Parti İlçe Başkanlığı kayyumlardan birini temizler.. Bizde rahat yaşamış oluruz.. Pekte inanmıyorum. Kendimizi kandırıyoruz. Gözümü kapatıp yazdım... Bakalım ne olacak.. 

F. S. M

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2023, 22:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
Adar
Adar - 11 ay Önce

Bu güne kadar idil’in hiç bir soruna çözüm üretemeyen siyasi ve idil idari amirleri ve belediye idil halkına reva görülen bu sıkıntılardan hepiniz sorumlusunuz. Yıllardır SU

SIRADAKİ HABER