İdil'in köylü pazarı kapanmaya alındı

İdil'in köylü pazarı kapanmaya alındı

İdil köylü pazarı istenmeyerekte olsada ilçe garajında beklenmeye alındı.
İlçenin büyük ekonomik potansiyeli olan köylü pazarına verilen ilgi vatandaşları şaşıtmaya devam ediyor. AVM, Küçük sanayi sitelleri, Halk pazarları, Semt pazarları, pasajlar vb. Çok projeler belediyelere gelir getirirken, günün kalkınma projeleri olarak, belediyeler, hükümetler, STK'ler tarafından değerlendirerek topluma kazandırılırken, İdil Belediyesi Köylü pazarını parçalara ayırarak ortanda kaldırmasıyla dikkat çekiyor. Belediye köylü pazarında bulunan manavları, şarküterileri, kuruyemişçileri yer bulmaları için serbest bırakırken, sadece köylerden gelecek ürünleri satabilecekleri yer olarak ilçe garajın bir kenarında satılmasına izin verildi. İzin verilen alanın üstü açık, wc vb, kişisel ihtiyaçların giderilmesi yerlerin olmaması belediyenin köylü pazarını tamamen kaptılmasına yönelik bir eylem olarak sergilediğini ifade edildi.
Vatandaşlar, Belediyenin ilçenin gelişmesine katkı sunacak projelere ilgisiz davranmasına kasıtlı bir davranış olarak gördüklerini, köylü pazarını ilçe garajının bir kenarına emanetin alınması yakın bir sürede kapatılacağına yorumlandı.

Haber : Fikret Saka

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2023, 12:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fikret
Fikret - 9 ay Önce

Belediye ilçemize hizmet edeceğine belediye ilçe halkından ne istiyor belediyenin vermediği hizmetlerden dolayı İdil ilçesi Almanya'ya taşınıyor

Ahmet
Ahmet - 9 ay Önce

Çok yazık!!!! İdil köy halkına bunu yaptırmanız çok yanlış !! Köy muhtarları zaten bir işe yaramış olsalardı. İdil cumhuriyet meydanında köy halkını toplar , ürünlerini satmaya yardımcı olurlardı. Belediye bir yer yok kimse boşuna uğraşmasın!!!
İlçe bak , yolar pis , çöpler yerlerde, su yok ! Her kes kaçış peşinde , ilçeyi terk etmek, başka yerlerde refah içinde yaşamak , iş olanaklarının daha iyi olan şehirlere ülkelere göç ediyorlar.

SIRADAKİ HABER