Diclede mahsur kalan Eşek kurtarılmayı bekliyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sağanak nedeniyle su seviyesi yükselen DicleNehri'nde mahsur kalan eşek kurtarılmayı bekliyor. 

Diclede mahsur kalan Eşek kurtarılmayı bekliyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sağanak nedeniyle su seviyesi yükselen DicleNehri'nde mahsur kalan eşek kurtarılmayı bekliyor. 
Edinilen bilgiye göre, Cizre'de 10 gün önce Dicle Nehri'nin ortasında oluşan adacıkta otlayan eşek, sağanak yağış nedeni ile su seviyesi yükselen nehirde mahsur kaldı. Eşeği gören vatandaşlar kendi imkanları ile kurtarmaya çalışsa da çabaları sonuç vermedi. Nehre atlayıp eşeği kurtarmak için kendi imkanları ile çaba gösteren Cevher Ruvanas, "10 günden beri bir eşek suyun ortasında mahsur kalmış. Yarın öbür gün yağışlı bir havada sel olursa ya da barajın kapağı açılırsa o hayvan orada telef olur gider. Bu hayvanı kurtarmak için çok fazla bir şey yapmaya da gerek yok sadece bir kepçe ile hayvanın önü açılsa hayvan da kurtulmuş olur. Hayvanı bu şekilde görünce vicdanım kabul etmedi ve bu soğuk havada nehre girip eşeği kurtarmaya çalıştım. Eşek sudan korktuğu için onu bulunduğu yerden kaldıramadım. Onun için bütün duyarlı insanları, hayvanseverleri ve yetkilileri bu hayvanın kurtarılması için yardım etmeye davet ediyorum" dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Cemil Buğday
Cemil Buğday - 2 yıl Önce

Sahiden bu yazını bu köşede okurken eski günler aklımıza geldi... Begi Hanım'ın o günlerdeki güzelliğini ancak senin dobra yazın ve asalet sınırını incitmeden ancak böyle okuyuculara ulaşılabiliyor... Gene o zamanda yaşayanlar bilir ... Fakat bazen GÜZELLIK insanlarında içindeki sakladıkları acıları yalnız kendisi bilir... Çünkü yalnız Ìdilde değil tüm orta doğuda çok güzel kızların çok sorunlarla karşılaşırlar.. Rab hepsini korusun... Yalnız Begi acı dramatik geçmiş hayatına inanki bende diğerleri gibi üzüldüm.. fakat asaletli duruşuyla her engeli aşayabilendir. Yazar Laho Cesur yazılarını zevkle okuyorum

SIRADAKİ HABER