15 Temmuz kutlaması coşkuyla yapıldı

15 Temmuz kutlaması coşkuyla yapıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin bozguna uğratılmasının 5. yılında İdil'de binlerce vatandaş ellerinde ay yıldızlı bayraklarla  saat kulesinden Cumhuriyet meydanına kadar yürüdüler.

FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek ve 15 Temmuz şehitlerini anmak için  Saat kulesinden başlayan yürüyüş Alanya caddesinde devam etti, Cumhurriyet meydanında son buldu. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Refik Özsoy, İlçe Emniye Müdürü V., İlçe Jandarma komutanı, Savcı ve hakimler, AK Parti ilçe Başkanı Murat Ay, MHP İlçe Başkanı Abdullah Dalmış, İl Encumeni Abdurrahim Karatay  kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marş okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan İlçe Kaymakamı Refik Özsoy, 15 Temmuz'un milletin milli ve manevi değerlerine, namahremine el uzatanlara en yüksek tondan verilen kutlu bir cevap olduğunu söyledi. 15 Temmuz gecesini milletin her bir ferdi farklı şehirlerde, aynı duygu ve heyecanla yaşadığını belirten Kaymakam Özsoy,"15 Temmuz'da her birimiz, yedi düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin planlarını bir gecede bozarak, tarihe yeni bir zaferi nakşettik" diyen Kaymakam Özsoy, "Allah'ın izni, milletimizin cesaret ve feraseti ile büyük bir badireyi geride bıraktık. Bundan sonra böyle bir tecrübe yaşamamak adına, 15 Temmuz'un bize verdiği dersleri doğru bir şekilde anlamalı ve anlatmalıyız. Bilmeliyiz ki 15 Temmuz darbe girişimi, milletimize yönelik ilk saldırı değildir; son saldırı da olmayacaktır. O nedenle perde arkasında sergilenen oyunu göstermek, hainlerin gerçek yüzleri ortaya çıkarmak, maskelerini düşürmek için, terör ve terör örgütleriyle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz."dedi

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2021, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER