Tarihi Kilisesin neden Papazı yok?

Tarihi Kilisesin neden Papazı yok?

Hristiyanlığın kabülünde 2.Kilise olarak kabül gören Meryem Ana Kilisesinin Papazı olmaması toplum tarafından fark edilmediği kaydedildi.

M. Sonra 57 y. yılında kurulan, Hatay'dan sonra Mor Yuhana adıyla İdil'de üç bölüm olarak kurulan, 1710 yıllında Meryem Anna Kilisesi olarak ismi değiştirilen Kilise son zamanlarda İdil'de yanlız yaşayarak sosyal hayatına devam ettiği belirtildi.

İdil Aşağı Mahallede, eski Hezex yerleşkesinde, Süryani toplumunun merkezi bir yerde inşaa edilen, Turabdin bölgesi, İdil toplumunun tarihinde önemli bir değere sahip olan Meryem Anakilisesin Papazı olmaması toplum tarafından fark edilmediği kayd edildi. Süryani cemaatın mensupları İdil'den Avrupa'ya göç edince, toplum ehlide kalmayınca Kilise Papazın'da olmaması normal karşılandığı ifade edilirken, Meryem Anakilisesinin tarihi ve Dini öneminden dolayı bir Papazı olması şartına dikkat çekildiği belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2024, 23:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
MUDİ
MUDİ - 2 ay Önce

Sevgili kardeş Tarihi şehir'de neden hiristiyan yok ? Yazsaydınız! ?? Şunu da eklemek isterim kilise anlamı bina değildir tam olarak anlamı Topluktur! Esenlik diliyorum

SIRADAKİ HABER