Sevim Kanalga Hayatını kaybetti

Sevim Kanalga Hayatını kaybetti

Sevim Tuma Hanna İncir / Kanalga yaşadaığı İsviçre'de hayata veda etti.

Kimdi?--

Sevim Kanalga Süryani hemşehrimiz İsviçre'de yaşıyordu. 1972 Beytzabday-İdil doğumluydu.Tuma Şemun Hanna Kerime Hırdo Bayru İncir'in kızı, Şemun Hanna Kanalga'nın eşi, Johana,Meryem'in Anneleri idi. İdil Spor'un eski futbolculardan Süleyman Hırdo'nun yeğeniydi. Uzun senelerdir yakalandığı amansız hastalık nedeniyle tedavi oluyordu. Bütün uğraşı ve tedavilere rağmen hayata yenik düşerek.gözlerini  sevdiklerine henüz çok genç  bir yaşta 08/ 12 / 20 tarihinde  İsviçre Ticino / Locarno /  şehrinde yumdu. 

Cenaze Töreni --

10/12/ 20 tarihinde  aile bireyleri. Refakatinde. Locarno şehir mezarlığında.  Defnedilecektir .

Taziye Mesajı --

İdilhaber ailesi olarak, kederli hüzünlü ailesinin  acısını paylaşır, Merhumeye Tanrı’dan rahmet ve gufran diliyoruz.  Hınna Hırdo Babbo Stayfo Ailelerine  baş sağlığı diliyoruz.

Bana bir gün verin sade annem olsun, 

Ne dil yeter   Seni anlatmaya. 

Ne  göz doyar  sana bakmaya, 

Ne ellerim yeter  seni sarmaya  anne 

Dönmeyecek diyardasın biliyorum,

İçim acıyor özlüyorum seni anne, 

Gittin nefesimi kestin , yaşarken.  Anne 

Lahdo sağ

---------------------------------

Melihe Kayar  Aslandoğmuş Hayatını kaybetti. Meliha, 07.03.1936 tarihinde idil'de dünyaya geldi.Halim mümin bir ahlaka sahipti. 1983 yılından beri İsviçre’nin. Locarno şehrinde yaşıyordu.  Hediye , Kerim , Suat, Gebro semire, Süreyya. Semir  anneleri. rahmetli Şıkro  Kayarın eşi   07 /12/ 20 tarihinde ebedi hayata intikal etti.

Taziye mesajı

Bu vesile ile  kendisine Allah’tan rahmet  diler. Bütün Kayar  aile efradlarına baş sağlığı diliyoruz.

Lahdo sağ idilhaber.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2020, 09:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Begi
Begi - 3 yıl Önce

Degerli Melihe teyzemi Allah rahmet eylesin .mekani cennet olsun,tum Kayar ailesine bas sagligi diler ve huzunlerini paylasiyorum..Degerli Lahdo beye cok tesekurler kaleminiz daima var olsun.Her zamanki gibi hem huzunde hem ferahta ordasiniz.Gurur duyulan insansiniz.Allah seni ve aileni daima korusun,Saygi ve selamlarimi sunarim.komsu oglu.

Begi
Begi - 3 yıl Önce

Kanalga ailesine baş sağlığı diler. Allah içinizdeki büyük acıyi ve yangını söndürup size kuvvet ve güç versin.

Musa tan
Musa tan - 3 yıl Önce

İkisinede Allah'tan rahmetler diler aile fertlerine başsağlığı dilerim Lahdo sağ abe aktardığın yazılarada eline sağlık diliyorum

Hanna Karanfil
Hanna Karanfil - 3 yıl Önce

Meliha Kayar anne'ye Allah'tan Rahmet diliyorum. Bütün akraba ve yakınlarının başı sağolsun. Ayrıca İdil halkına da başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum.
Ölüme ne care bulunur, ne de yorum yapılır. Çünkü kesin bir olgudur. Bu olgu karşısında rahmet okumak yaşayanların yüreğinin güzelliğini yansıtır. Allah bütün bu dünyadan göç edenlere rahnetini esirgemesin. AMİN!

Hanna Karanfi
Hanna Karanfi - 3 yıl Önce

Genç sayılabilecek yaşta aramızdan ayrılan Sevim Kanalga Kardeşimize Allah'tan bol bol rahmet diliyorum. Akraba ve yakınlarının başı sağolsun. Ayrıca İdil'de doğan ve İdil havasını teneffüs eden bu genç Anne'nin vefatı bütün İdil halkı için büyük kayıptır. Bu nedenle bütün İdil halkına bağsağlığı temennilerimi iletmek istiyorum. Allah anne'lerin eksikliğini göstermesin. AMİN!

İlyas Oylu
İlyas Oylu - 3 yıl Önce

Bu geçici ve fani hayattan, ebedi hayata Allahın rahmetine intikal olmuş olan Rahmetli Meliha Teyzeyi Allah rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun ve Nur içinde yatsın diyorum. Baki tüm Kayar ile Aslandoğmuş Ailelerine başsağlığı diliyorum. Yengemiz Sevim’in böyle erken bu fani Dünyadan göç etmesi, gerçekten çok üzücü. Özel olarak eşi Simon kardeşe, genel olarak tüm Kanalga, İncir ve Bayru Ailelerine başsağlığı diliyorum. Acınızı paylaşıyoruz, ruhuna dua ediyoruz ve Allah’tan sabır diliyoruz. Allah gani gani rahmet eylesin ve yeri Cennet olsun.
Amin.

Halil Örcan
Halil Örcan - 3 yıl Önce

Çocukluğumuzun ortak örf ve adetle aynı coğrafyanın; aynı tastan aynı toğrağı kokladığımız gurbetteki memleket hasretiyle göç eden Hazaxlı annelerimiz bacılarımız kardeşlerimiz baba gibi yad ettiğimiz şehrimin naif güzel insanları mekanlarınız cennet olsun.Çocuklarından ricamız imkanı olanlar en azından Hazaxta bir mezarları olsun;içimizde hep yaşayacak ve unutulmayacak Süryani kardeşlerim...

Kerim Togan
Kerim Togan - 3 yıl Önce

Yorgun ve Hasta olan, düşünür ve derki. Hüzünlüyüm bu Gün çok Dalgalıydı, Karanlık üstüme Daģ kadar ağır geliyor ve derin düşünür, acaba sıkıntım bundan olabilirmi.

Ama deyilmiş.Ve Kara Kara derin düşünür,sonunda Aaaağ icimi yakan HASRET HASRETE VALAT'MIŞ der. Bu Aaağ'ın yanında birde ölümde varmış. Ölüm Gurbet ellerde,yabancı Topraklarda bu Cesed gömülecek ve ne yazık'ki doğduğum Toprakta nasibim olmayacak.

Hayat bazen insan'a ferah, huzur,fakirlikten zenginlik vermiş.Ama Vatanından Toprağın'dan uzak mahrum ve mahkum kalmak, zenginliyi ve sevinciyide unuturuyor.

Heey ölüme mahkum olan insan, hiç unmadığın bir hal bir kader bir Tofan gelir ve Taprağının HASRETİNE DOYMADAN seni alıp götürür.Ozaman inandım'ki bu fani Dünyanın, hali ve adalati budur.

(Şair yazar ve derki)
Evci Dinyeeeki zalıma ki ğurte insana diğre U teģe nevi kullu Derde.

Evett hepimiz öleceğiz.Ama böyle Genç yaşta Hayatını kaybeden Rahmetli Sevim Kanalga-incir, hakatan ismi Kadar sevimli bir Hanımdı.Ve Ezech'ın nadir yaşlı Kalan kadınlardan Kalan Rahmetli MELIHE kayar-Aslandoğmuş,ismi Kadar iyi muhterem bir Hanım'dı.Allahtan gani gani rahmetler diler,bu gibi iyi insanlar mekanları cennetidir.Geride Kalan tüm akrabalarının Başı sağ olsun.Allah kuvvet ve sabır versin.Ve tüm ölülerimize Allahtan rahmetler dilerim.

idil Haber köşe Yazarı Bay Lahdo Sağ.Taaziye yorumunda,Genç yaşta Hayatını kaybeden Rahmetli Sevim Kanalga-incir'in. Anne Anne Kaybı Şiirin'de. Annelerini Kayb eden ne Kadar zor ve hüzün olduğunu çok güzel bir şekilde dile getirdi.Lahdo Sağ'a bütün yazılarında'da olduğu gibi Ezech'i ve Ezeğli olduğumuzu dahada icimizde yaşatıyor.sağol var ol Birader Lahdo Sağ.

Ayrıyeten bu gibi yazı köşe'leri bizlere imkan veren dil Haber yöneticilerine, iyiki varsınız eksik olmayın.Hayatınızda başarılar diliyorum.
Cümlemizi bu kötü Hastalıklardan korusun.


SIRADAKİ HABER