Gıre Elem yol yapımına destek olalım

Gıre Elem yol yapımına destek olalım

Rezok Köylülerinin kendi imkanları ile başlattığı Gıre Elem’ime yol yapma çalışmasına destek verelim. Rezok köylüleri yol yapım işinde yalnız bırakmayalım. Heveslerine destek verelim. 1 lira olsa dahi toplumsal sorumluğumuzu yerine getirme adına destek olalım. Yanlarında yapacağımız yardımla duralım.

Rezok Köylüler, Gıre Elim’in 3 kilometrelik asfalt beton yol yapma çalışmasına başlandı. Yağmur yönünü değiştirmek için yolla demir boruların yerleştirmesine, yol geliştirme çalışmasına başlandığı ifade edildi. Yol düzelteme çalışması bitikten sonra beton asfaltın dökülmesine başlanacağı belirtildi. Köylülerin başlattığı Gıre Elime yol yapalım çalışmasına köylüler maddi destek vererek yardım toplamaya başlamıştı. Toplanan yardımın hesaplanan maliyettin 3 te 2 sinin olduğu açıklandı. Gerekli olan maddi kısmının da İdililer kendi aralarında yada köyün belirlediği hesap numarasına, azda olsa, 1 lira da olsa başlattığı girişimi desteklemek amacıyla  maddi destek vererek katkı sağlayalım.

Gıre Elim

İlçe merkezine bağlı Rezok Köyünün 3 kilometre uzaklığında bulunan volkanik bir tepedir. Tepenin zirvesinde yerleşim yerinin izleri mevcut. 1974 yıllarında alınan resimler Mardin müzesinde sergilenmektedir. Köyün mezarlığı burada bulunmakta, Elim adıyla bir evliyanın da burada yattığı rivayet edilir. Tepenin zirvesinde idili ve etrafını, fındık bucağına kadar, Suriye devletinin bir çok köyünü, Cizre tarafına düşen bir çok köyü panorama bakışla görmek mümkün. Bahar aylarında insanlar Elim’in mezarlığını ziyaret ederken, hemde piknik yapmak amacıyla alanı kullanıyor. Bu kadar önemli  olan Gıre Elim tepesine sahip çıkıldığında Oymak köylüler kazançlı olacakken, İdililer Gıre Elim’den faydalanmış olacaktır. Gıre Elime konumundan dolayı Sahip çıkalım, yol yapımına yardımcı olalım.

HesapTr100001000629559094335001

YORUM EKLE
YORUMLAR
Arafat bozkuş
Arafat bozkuş - 3 yıl Önce

Mesire ve piknik alanının da yapılması gerekir burda tarih var süper panoromik görüntü var onun için özel idarenin buraya yatırım yapması önemlidir.

SIRADAKİ HABER