Ramazan Hocanın hayatı film oluyor

Ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz Ramazan Hoca'nın hayat hikayesini filme çekiyor.Ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz, bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın hayatını anlatan bir film çekeceğini söyledi.

Ramazan Hocanın hayatı film oluyor

Masumiyet", "Kader" ve "Yeraltı" gibi filmlerle tanınan ünlü yönetmen Zeki DemirkubuzDiyarbakır Barosu’nun davetiyle kente gelerek bir söyleşi düzenledi. Söyleşide yeni film projesini de açıklayan Demirkubuz, Ramazan Hoca’nın hayatını anlatan bir film çekeceğini söyledi.

“RAMAZAN HOCA'NIN ÖLÜMÜ SONRASI NOTLAR ALDIM”
Türkiye'nin şekillenmesinde ve gelişmesinde en çok katkı sunanların birinci Kürtler, ikinci ise sığınmacılar olacağını belirten Demirkubuz, Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın öldürülmesi sonrası onun hayatını baz alan notları kalemine aldığını, bu konu üzerinde duracağını ve kendisinin hayatını anlatan bir film çekmeyi düşündüğünü söyledi. Demirkubuz, "Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın ölümü sonrası notlar aldım. Onun yaşamını çekmeyi düşünüyorum, çekebilirim." Dedi.

Ramazan Hoca (Ramazan Pişkin)

DEMİRKUBUZ: DİYARBAKIR MERAK VE ARAYIŞIN BAŞ ŞEHRİ
Diyarbakır'ı merak ve arayışın baş şehri olarak ilan ettiğini aktaran Demirkubuz, üstü kapalı bir şekilde Diyarbakır'a gelişinden de bahsetti. Demirkubuz, "Diyarbakır'dan beni aradılar. Bana, seni özledik dediler, ben de geleceğimi söyledim ama geliş tarihimi 8 Mart diye ayarlamışlar. Bu söyleşi Diyarbakır'da değil de başka bir yerde olsaydı, kadınlar gününe denk gelseydi bu kadar konuşulmazdı. Diyarbakır'ı seviyorum." Dedi.

DİYARBAKIRLI RAMAZAN HOCA KİMDİR?
Diyarbakır Ulu Cami’de vatandaşlara İslam'ı anlatan Ramazan Hoca (Pişkin), İstanbul'un Fatih ilçesinde Kocamustafapaşa Caddesi'nde işletmeye başladığı çay ocağında Erkan B.’nin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Ramazan Hoca’nın ölümü Diyarbakır başta olmaz üzere ülkede sevenlerini yasa boğmuştu. Ramazan Hoca’yı öldüren Erkan B. tutuklanarak cezaevine götürülürken ifadesinde ise, "Benim herhangi bir dini grup ve cemaatle bağlantım yoktur. Ramazan Pişkin'i Saboor Muradı olarak gördüğüm için saldırdım.” Demişti.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2024, 22:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER