İdil'de etin kilosu ne kadar oldu

İdil'de etin kilosu ne kadar oldu
İdil'de  yaklaşan Ramazan ayı öncesinde etin kilosu 550 TLden satılırken, dar gelirli ailelerin evine giren et miktarı ise düşüyor. İftarda herkesin et yemiyeceği ifade edildi. 

Hem büyükbaş, hem küçükbaş hayvan sayısının azalması et üretiminde yetersizliğe neden oluyor. Son aylarda et fiyatlarına gelen zamlar dikkat çekerken, Ramazan öncesi etiketlerde de sessiz yükseliş başladı.Hayvancılıkta önde gelen iller arasında olan Şırnak, Cizre, İdil'de yaklaşan Ramazan ayı öncesinde Kırmızı et fiyatları cep yakıyor Bir ay öncesinde 400 lira satılan dana etinin kilosu 550 Iiraya, kemikli etin fiyatı ise 500 TL’ye çıktı.Eskiden kalabalik hanelere ortalama 12- 15 kile et qirerken, son zamanlarda hanelere giren et miktarı 2 kiloya kadar düştü.

Beyaz ette ise durum farksız değil. Tavuk göğüs 180 lira, kanadın kilosu 150, tüm piliçin kilosu ise 85 liradan satılıyor. Geçim sıkıntısı nedeniyle et almakta güçlük çektiklerini belirten vatandaşlar, Ramazan öncesi et alamayacak duruma geldiklerini belirtiyorlar.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2024, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER