Bisikleti kullanan kadın sayısı artsın etkinliği

Bisikleti kullanan kadın sayısı artsın etkinliği

Diyarbakır’da bisikletli kadın sayısı artsın

Diyarbakır'da kadınların bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için çalışmalar ve projeler yürüten Amed Kadın Bisiklet Grubu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla konuştu.

2017 yılında Eğitimsen Kadın Meclisi bünyesinde oluşturulan ve Diyarbakır'da kadınların bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için hem çalışmalar, hem de projeler yürüten Amed Kadın Bisiklet Grubu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla konuştu. Amaçlarının; tek başına trafikte bisiklet sürmeye çekinen veya cesaret gösteremeyen kadınları desteklemek, motive etmek adına grupça bisiklet sürmeye teşvik etmek olan grup üyeleri, haftada bir gün belirledikleri bir yerde toplanma çağrısı yapıp buluşuyorlar ve şehir içindeki trafikte, özellikle de herkesin görebileceği alanlarda bisiklet sürmek.

"HER YERDE PEDALLAMAYA DEVAM EDİYORUZ"
Çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Amed Kadın Bisiklet Grubu üyeleri, "Bunun yanında bisikletli kadınların görünürlüğünü arttırmak, bisikleti günlük hayatımızın bir çok alanında sürmek ve trafikte bisikletin de ulaşım aracı olduğu farkındalığını oluşturmak için gerek bireysel, gerek grup olarak her yerde pedallamaya devam ediyoruz. Tabii ki tek meselemiz bisiklet kadın görünürlüğü değil, bununla beraber; erkek egemen sistemleri ve yönetimleri ile kadının giderek kamusal alandan uzaklaştırılıp özel alan dedikleri dar alanlara sıkıştırılmasına karşı tepkisel bir duruşumuz da var." dediler.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2024, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER