İdil'de yaz sakinliği

İdil'de yaz sakinliği

İdil'de yaz ayına girerken çarşıda, sokak'ta, mahallede, sosyal sakinliği, insanların olmayaşını iyice hissetmek mümkün. 

İdil'de başlayan mevsimlik göç, çarşı merkezinde iyice hissediliyor. Yaz ayı gelince, Göçerler yaylaya, Öğretmenler memleketlerine, gençler türizme, fındık toplamaya, fırsatı bulanlar Avrupa'ya göç edince yaz aylarında çarşıda insan bulmak nerde bakarsanız bakın imkansız halle geliyor.

Bugün yaz ayı ilçe merkezine baktık. Çarşı sakin ve kimseler yoktu. Herkes iş nedeniyle göç etmişti. Merkezde bulunan Nevzat Çay evinin önündeki sandelyelerde beş kişi oturmuş İdil'in sessiz halini seyrediyorlardı. Çayları içerken İdilhaber muhabiri o anı yakalamış, kayda çekiyordu. Beden Eğitimi Öğretmeni Zeki Bulduk" hepiniz gittiniz, bakın ben ve karizmam kaldık, gitmedik" bakışıyla, İdil Spor kulüp Başkanı Ekrem Şimşek "Bende fırsat arıyorum, inan daha bulamadım, mecburiyeten burdayım," bakışıyla, Çay ocağı sahibi Nevzat " Düşüncelerini yüzlerinde okumuş, ne düşünüyorsunuz biliyorum dercesine gülümseyerek" objektife poz verirken, İdil'in yanlızlığını simgeliyorlardı.

Haber:Fikret Saka

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2023, 17:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
m.eminboz73200@gmail.com
[email protected] - 12 ay Önce

İdil'in on yıllardır değişmeyen bir kaderidir bu malum göç! Lakin bu yaz çok daha hissedilecek biz kalan İdil'liler için. Neden derseniz deyim yerindeyse İdil'in hahir ekseriyeti Avrupa'ya kaçtı. Normal göçe buda eklenince hakikaten İdil bir hayalet şehir konumuna düştü gibi..

Ekrem şimşek
Ekrem şimşek - 12 ay Önce

Güzel bir kareyi güzel bir yazıyla kaleme almışsınız teşekkürler,lakin güzelim idile Allah ömür verdikçe daha çok hizmet etme arzusundayız ve asla bu kafim şehri terk etmek yok.önümüzde tarihi bir yerel seçim var ………….!

SIRADAKİ HABER