Gaziler günü kutlandı

Gaziler günü kutlandı

19 Eylül Gaziler günü nedeniyle Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk büstünün önünde düzenlenen törende, Kaymakam ve Belediye  Başkanı V. Refik  Atatürk Anıtına  çelenk sundu. Çelenk sunumun ardında bir dakika saygı duruşunun ardında ve istiklal marşı okundu.

Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921'de 'mareşal' rütbesi ile 'gazi' unvanı verilişinin 100, yıl dönümü, idil'de düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Konağı Meydanı'nda gerçekleştirilen törene idil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Refik Özsoy, ilçe Jandarma Komutanı, idil Cumhuriyet Başsavcısı, ilçe Emniyet Müdürü, daire amirleri, askeri erkan, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi. Milli Mücadele sonrası kazanılan büyük zaferin mimarı Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik ve mareşal unvanın verildiği günün 100. yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Törenin ardından idil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Refik Özsoy,  öğretmen evinde gaziler onuruna bir yemek verdi. Yemeğe protokol üyeleri, AK Parti İlçe Başkamı Murat Ay, CHP İlçe Başkanı, İyi Parti Başkanı Süleyman Zan, STK temsilcileri ve Kurum amirleri katıldı. Yemekten sonra İlçe Kaymakamı Belediye Başkan V. Refik Özsoy gazilerle fotoğraf çeketi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER