Defineciler Dirsekliköyü mezarlığında Tarihi Mezarları tahrip etti

Defineciler Dirsekliköyü mezarlığında Tarihi Mezarları tahrip etti

Dirsekli Köyü Mezarlığında bulunan tarihi mezarlıklar, defineciler tarafından tahrip edildi. Altın ve tarihi eser aramak için gelen defineciler, yaptıkları kaçak kazılarla mezarlıktaki kemiklere kadar ulaşmaları dikkat çekti.

İlçe Merkezine Bağlı Dirsekli köyü Mezarlığında bulunan Tarihi mezarlıklar defineciler tarafından tahrip edildi. Defineciler Altın ve tarihi eser bulmak için mezarların mezar taşlarını, mezarların kenar taşlarını parçaladığını, taşların üzerindeki tarihi figürleri tahrip edildiği görüldü. Defineciler mezarları derinlemesine kazdıktan sonra olduğu gibi bırakmaları ise daha dikkat çekici bir davranış oldu. Definecilerin tarihi mezarlıları tahrip ederken Dirsekli köylülerin, mezarlığın bitişindeki evlerin fark etmediği belirtildi. Dün tarihi mezarlıkları ziyaret ederken olayı fark eden vatandaşların basına bildirilmesi üzerine olayın fark edildiği belirtildi. Mezarlığı ziyaret eden vatandaşlar, tarihi mezarlığın defineciler tarafından talan edilmesine çok üzüldüklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2022, 15:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
m.eminboz73200@gmail.com
[email protected] - 2 yıl Önce

Tarihi mezarlıkların korsan defineciler tarafından tahrip edilesi büyük bir hezimettir.Tarihimize büyük bir ihanettir. Ve en önemlisi büyük bir cehalettir.. Çok üzgünüz!

Mehmet Emin Özmen
Mehmet Emin Özmen - 2 yıl Önce

Çok çok üzüldüm. Kaç kez İdil'deki yetkililere bu hususta başvurdum. Bir İdil müzesi oluşturup tarihi eserleri orada toplayabiliriz dedim. Ama dinleyen olmadı. Öyle korumasız bırakırsak tarihi eserleri kötü niyetli kişiler ortamı boş bırakmazlar. Acilen İdil e bir müze şart.

Tahir şiğva
Tahir şiğva - 2 yıl Önce

insanlar zenginleştıkçe kuduruyor artık ölmüş insanlara saldırıyorlar yazık günahtır mezarı kazanlar akıllarıne
gelmiyormu bir gün onlarında öyle bir yere girecekler dünya hepsi sizin olsa 25 cm bir mida var başka yok

tın li
tın li - 1 yıl Önce

çok üzücü bir durum.cahilliğin daniskası.ayıptır.para için bu yapılır mı

SIRADAKİ HABER