Şırnak Üniversitesini tercih eden öğrencilerin sayısı arttI

Şırnak Üniversitesini tercih eden öğrencilerin sayısı arttI

Şırnak Üniversitesine kayıt yapan öğrenci sayısı 6 bini geçerken 116 yabancı uyruklu öğrenci üniversiteye kayıt yaptırdı. İdil Ziraat Fakültesi iki bölümüne kontejanlar ful çekerken her iki bölüme 22 şer öğrenciden toplamda 44 öğrenci yerleşti. İdil Meslek Yüksekokulunun üç bölümünde kontejanlar doldu. İdil'de bulunan Üniversite öğrenci sayısı 500'u buldu. Şırnak Üniversitesinde İmşaat fakültesini öğrencilerin tercih etmemesinden dolayı faülte boş çektiği ifade edildi. 

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitenin, bölgenin yükselen değeri olduğunu ve 2 yıl önce Türkiye'nin en güzel kampüsü seçildiğini anımsattı.

Son dönemlerde açılan güzel sanatlar ve sağlık bölümleriyle her bölgeden öğrenci aldıklarını belirten Erkan, şunları kaydetti:  "Üniversitemiz, 2018'den bu yana yüzde 100'e yakın öğrenci artışının olduğu tek üniversite. Kampüsü ve öğrenci profiliyle giderek değişiyor. 2018 yılında 1100 öğrencimiz vardı ek kayıt ve yüksek lisanslarla beraber 6 bin 650 öğrenciyi bulduk. Eğitim bilimleri ve pedagojik formasyon yüksek lisans başvurumuz var, kabul edilirse öğrenci sayımız 7 bini bulacak"

Erkan, Şırnak Üniversitesini yabancı uyruklu öğrencilerin de tercih ettiğini dile getirerek, "Şu an 116 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Öğrenci ve hocalarla tam bir kültür mozaiği oluştu." diye konuştu.

Üniversitenin sadece eğitim alanında değil sosyo-ekonomik olarak da kente hizmet ettiğini aktaran Erkan, kampüsün çeşitli ulusal ve uluslararası faaliyetlere ev sahipliği yaptığını da sözlerine ekled

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2022, 07:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER