12 Kursiyerin tamamı yetenek sınavını kazandı

12 Kursiyerin tamamı yetenek sınavını kazandı

Arda Aydoğan yönetiminde Resim yetenek sınavına hazırlanan 12 kursiyer öğrencinin tamamı bir çok üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazanarak yerleştiler.

İdil Eğitim de bir ilke daha imza attı. Eğitim Tarihinde ilk defa Resim yetenek sınavı için kursa giden 12 öğrencinin tamamı  Güzel  Snatlar Fakültesi Resim bölümünü sınavını kazanarak büyük bir başarı gösterdi. Kazanılan başarının teredütle Resim Bölümüne bakan öğrencilere cesaret vereceği ifade edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün öğrencilerin yetenek yönüne bu sene önem vermesi başarıda büyük patlama yaptı. Arda Aydoğan hoca Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümüne öğrenci hazırlamak için öğrenciler arasında yetenekli olan 12  öğrenciyi ikna ederek İdil çok programlı lisesi konferans salonunda kurs açarak eğitime başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün önemsediği kurs yaz ayı boyunca Arda Aydoğan yönetiminde devam etti. Öğrenciler kursta disiplinli bir şekilde sınava  hazırlandı. Türkiye genelindeki Üniversitelerde aynı dönemlerde açılmayan yetenek sınavların dönemleri  takip edildi. Öğrenciler sınav tarihleri belli olan Güzel Sanatlar Fakültelerinin sınavına girdiler. Sınava giren 12 öğrencinin tamamı yetenek sınavını kazanarak İdil'in eğitim tarihinde bir başarıya imza attı. 12 Öğrenci, Resim Öğretmeni Arda Aydoğan, İÇPAL Müdürü Fadıl Abay birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Babayiğit'e çıkarak verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

İlçe Müilli Eğitim Müdürü Yunus Bbayiğit kazanan öğrencileri tebrik ederek şu açıklamada bulundu."Hiç bir başarı tesadüfi değildir. Çalışılmadan hiç bir başarıkazanılmaz ve elde edilemez. Bu ilkelere inanarak yetenek sınavlarına önem verdik. Resim,Spor, Müzik alanında yetenekli olan öğrencilerimizi tespit ederek kurs açtık. Yaz ayı boyunca devam eden kurslarımızda öğretmenlerimiz öz veriyle öğretiler, öğrencilerimiz displinli bir şekilde verilen eğitimi alarak çalıştılar. Öğrencilerimizin tamamı sınav döneminde büyük başarı gösterirerek kazandılar. Yetenek sınavlarına kapsamlı bir şekilde önem vererek kurslarımızı artıracağız. Kazandığımzı başarı sürecinde Öğrencilerimize ders veren Öğretmenimiz Arda Aydoağan'a, İÇPAL Müdürü Fadıl Abay'a, Halk Eğitim Müdürü Salih Baran'a, Eğitime büyük emek veren önem veren  İlçe Kaymakamı Belediye Başkan V. Refik Özsoy'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kazanan öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2022, 10:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zaten Fadıl
Zaten Fadıl - 2 yıl Önce

Fadılı da özel yetenekle müdür yapmışlardı,

SIRADAKİ HABER