Cizre'nin tanıtım elçileri Vali Atalay'la görüştü

Cizre'nin tanıtım elçileri Vali Atalay'la görüştü
Cizre’nin Tanıtım Elçileri Araştırmacı Yazarlar Abdullah Yaşın ve Abdulaziz Bilge ile Dağkapı Mahalle Muhtarı Cahfer Ebret, Şırnak Valisi Cevdet Atay ile biraraya geldi.

Cizre’nin geleceğine ışık tutan Tarihçi-Yazar Abdullah Yaşın ve Genç Araştırmacı Yazar Abdulaziz Bilge, Cizre Dağkapı Mahalle Muhtarı Cahfer Ebret ile birlikte Şırnak Valisi Cevdet Atay’ı makamında ziyaret ettiler.

Cizre’nin gelişmesi, kalkınması ve tanıtılması için elini her taşın altına koyan Cizre Sevdalısı Tarihçi Yazar Abdullah Yaşın, Cizrem Gazetesi Yazarı ve Araştırmacı Yazar Abdulaziz Bilge ve Dağkapı Mahallesinin sevilen Muhtarı Cahfer Ebret Cizre'nin çeşitli sorunlarını ve kültürel turistik durumunu Şırnak Valisi Cevdet Atay'a iletti.

Şırnak Valiliği Makamında gerçekleşen ziyarette Cizre Surları ve Üzerinde Bulunan Evler. Hz. Nuh as Cami ve Külliyesinin aslına uygun hale getirilmesi konusu. Cizre'nin kültürel ve turistik açısından daha canlı bir hale getirilmesi. Tarihçi-Yazar Abdullah Yaşın tarafından yıllarca hazırlanan arkeolojik ve etnografik koleksiyonunun Cizre'nin hizmetine daha verimli bir şekilde sunulması. Gittikçe kalabalıklaşan Cizre'nin sıkışan trafiğine çözümler üretilmesi ve alternatif yollar, geçitler yapılması gibi daha birçok konu görüşüldü.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2024, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER