Ramazan Hoca öldürüldü

Ramazan Hoca öldürüldü

Diyarbakır Ulu Camii avlusu müdavimlerinde Ramazan Pişkin’in İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırıda öldürüldüğü öğrenildi. Savcılık Pişkin’in ölümünü aydınlatmak için soruşturma başlattı.

Diyarbakır’da halk arasında “Ramazan Hoca” diye bilinen Ramazan Pişkin, 8 aydan bu yana yaşadığı İstanbul Fatih’te bulunan kendisine ait çay ocağında cansız bedeni bulundu.

Pişkin'in Eczacı komşusunun ihbarı üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri soruşturma başlattı.

Çay ocağı içerisinde yapılan incelemede Ramazan Pişkin'in bıçakla öldürüldüğü kaydedildi.

Cinayetin aydınlatılması amacıyla çevrede bulunan kamera kayıtları inceleme altına alındı.

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

RAMAZAN HOCA KİMDİR?

Diyarbakır’ın sevilen simalarından olan ‘Ramazan Hoca’ Ramazan Pişkin akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle Elazığ Fetih Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümünde tedavi altına alındı.

Diyarbakır`da yıllardan beridir tarihi Ulu Camii`nde ücretsiz olarak hizmetlerde bulunan ve ziyaretçilere caminin tarihiyle birlikte İslam`ı anlatan Ramazan Pişkin, tedavi altına alındı.

Diyarbakırlı 47 yaşındaki Ramazan Pişkin, kendini İslamiyet’e adamış. Küçük yaşlardan beri İslam’ı araştırıp dini kitaplar okuyan Ramazan Pişkin, bir süre sonra çevresinden “Deli” damgası yemeye başladı. Hiç kimseyi umursamayan Ramazan Pişkin, küçük yaşlardan araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Cami’de vatandaşlara anlatmaya başladı.

Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine yatırılması sosyal medyada #RamazanHocaYalnızDeğildir etiketiyle gündem olan Ramazan Pişkin'in hayatı merak edilmeye başlandı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2024, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER