Yatırımlara tam hız bitiğinde yüzlerce işçi istihdam edecek

2000 Dönümlük ek arazinin daha ilave edildiği Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde 25 yeni firma daha yeni tesislerin yapımına start verdi.

Yatırımlara tam hız bitiğinde yüzlerce işçi istihdam edecek

2000 Dönümlük ek arazinin daha ilave edildiği Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde 25 yeni firma daha yeni tesislerin yapımına start verdi. Yatırımcıya gösterdiği kolalıkla bilinen Vali Ahmet Deniz, daha önce OSB müteşebbis heyetinin katıldığı toplantıda yatırımcı için yer bekleyen marka firmalara kolaylık sağlamıştı. Aralarında Triko taş, penye, kot pantolon taşlama tesisi ile inşaat sektörü ağırlıklı bazı tesislerin yapımına başlanıldı. OSB müteşebbis heyeti yetkilileri, Vali Ahmet Deniz'in desteğiyle yer bekleyen yatırımcılara yer tahsisinin ardından yeni yatırımlara yönelmelerinin sevincini yaşadığını belirterek: “5 Bine yakın kişiye istihdamın sağlandığı OSB’de daha önce planlanan yatırımlarda her hangi bir duraklama söz konusu değil” dediler.

OSB DAHA DA BÜYÜYECEK
Türkiye genelinde marka tesislerin yatırıma yöneldiği Batman OSB’de tekstil ağırlıklı yatırımlarda marka firmalar ‘ek’ tesislere yöneldi. Yer tahsisi yapılan 2 bin dönümlük ek arazinin çevresinde de özel sektör ciddi yatırımlara yöneldi. Organize Sanayi Bölgesi’nin bulunduğu bölgeye yakın alanlarda tarım ürünleri lisanslı depoculuk tesis sayısı artıyor. Batman merkeze bağlı Kösetarla (Kirediye) köy çevresindeki arazilerin çoğu lisanslı depoculuk tesisleri ile tarıma yönelik yatırımlara dönüştü. Bazı alışveriş merkezlerinin depo inşaatları ile tarım ağırlıklı tesisler ile yeni konut sitelerinin de yapıldığı OSB'ye yakın bölgedeki araziler kıymete bindi. Birçok yatırımcı OSB bitişiğindeki arazileri satın alarak yeni yatırımlara yöneliyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER