İŞ-KUR’DAN SÜRÜ YÖNETİMİ ELEMANI BENİM PROJEM EĞİTİMİ

Şırnak İş Kur il müdürlüğü Cizre hizmet müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İdil Ziraat Odası Başkanlığı iş birliğiyle, Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi Eğitim kursu, halk eğitim konferans salonunda eğitime başladı.

İŞ-KUR’DAN SÜRÜ YÖNETİMİ ELEMANI BENİM PROJEM EĞİTİMİ

İDİL HABER- Sürü Yönetimi Elamanı Benim projesi eğitimi 50 kursiyerin katılımıyla başladı.

Şırnak İş Kur il müdürlüğü Cizre hizmet müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İdil Ziraat Odası Başkanlığı iş birliğiyle, Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi Eğitim kursu, halk eğitim konferans salonunda eğitime başladı. Yapılan elemelerin ardında kursa 50 kursiyerin alındığı belirtildi. Kursiyerler 104 saat eğitimin ardında kurs sertifikalarını alacağı ifade edildi. Belge alan kursiyerlerin devletin vereceği kolaylıklardan aldıkları sertifikayı göstererek yaralanabileceği açıklandı. Kursiyerler kurs boyunca günlük iş kur’dan kurs ücreti olarak  25 TL alacakları belirtilirken, kursiyerlerin eğitimlerini hem pratik  hem uygulamalı olarak sürdüreceklerini ifade edildi. Kursiyerlerin uygulamalı eğitimlerini ilçe merkezine bağlı öğündük köyünde alacakları açıklandı.

Kursda eğitici olarak ilçe tarımdan görevlendirilen iki veteriner hekimin sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilere; koyun-keçi ağılı kurabilme, koyun-keçi ırklarını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, kırkım ve sağım yapabilme yeteneği kazandırılması gibi konularda teorik ve pratik eğitimi verileceği belirtildi.

Proje kapsamında eğitimlere katılanlara 'Sürü yönetimi elamanı' sertifikası verilecek, bu eğitimi alan kişileri istihdam eden işletmelere ise destek sağlanacak. Kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığı daha cazibeli bir meslek haline gelecek ve eski adıyla çobanlık yeni bir statü kazanacak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER