Şırnak Valisi Ali Hamza PEHLİVAN Determinasyon Bahçesini Ziyaret etti.

Ziraat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yelderem AKHOUNDNEJAD’ın verdiği modern teknikler ile hareket ettiğini bu nedenle geleneksel yöntem ile yapılan tarıma göre daha fazla ürün elde ettiğini belirterek hocamıza katkılarından dolayı teşekkür etti.

Şırnak Valisi Ali Hamza PEHLİVAN Determinasyon Bahçesini Ziyaret etti.

İlçe merkezine Bağlı Alakamış Köyünde yapılan sezonun ilk buğday hasadı törenin ardından danışmanlığını Şırnak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yelderem AKHOUNDNEJAD’ın yaptığı Çığır Köyünde Önder çiftçilerden Abdurrahman TEKDEMİR tarafından işletilen ve Ziraat Fakültesi yüksek lisans öğrencilerinin de çalışmalarını yürüttükleri sebze demontrasyon bahçesi Şırnak Valisi Ali Hamza PEHLİVAN, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre BAŞBUĞ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim KAPANCI, İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Zafer SAĞ, Şırnak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan V. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa RÜSTEMOĞLU, Tarım Ve Orman İl Müdürü Selman DEMİREL, İdil Ziraat Odası Başkanı Ahmet YAĞAN, İdil Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nurettin AYKAN, İdil Tarım Ve Orman İlçe Müdürü Osman ALÇI, Ak Parti İdil İlçe Başkanı Murat AY, Ziraat Fakültesi Sekreteri Halef NAS, Ziraat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yelderem AKHOUNDNEJAD ve Dr. Öğr. Üyesi Tarkan AYAZ ile çiftçiler tarafından ziyaret edildi.

Ziyarette Şırnak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yelderem AKHOUNDNEJAD çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şırnak Valisi Ali Hamza PEHLİVAN, Şırnak’ın bir tarım ve hayvancılık şehri olduğu için Şırnak Üniversitesi bünyesinde Ziraat Fakültesi kurulmuş olmasının çiftçilerimiz açısından bir avantaj olduğunu söyledi. Şırnak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan V. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa RÜSTEMOĞLU üniversitelerin kuruldukları şehrin lokomotifi konumunda bulunduğunu belirterek çiftçilerimize her türlü teknik desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Bahçe sahibi Abdurrrahman TEKDEMİR ise Ziraat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yelderem AKHOUNDNEJAD’ın verdiği modern teknikler ile hareket ettiğini bu nedenle geleneksel yöntem ile yapılan tarıma göre daha fazla ürün elde ettiğini belirterek hocamıza katkılarından dolayı teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER