Vatandaş sokağa çıkma yasağı istiyor

vakaların öngörülmeyen bir şekilde arttığı ve potansiyel kümelenmelerin yaşandığı illerde gerekirse sokağa çıkma yasağı dâhil, bazı tedbirlerin uygulanması önerisinde bulundu.

Vatandaş sokağa çıkma yasağı istiyor

Cizre sağlık  Kurulu'nun koronavirüs tablosunda günlük vaka sayısındaki direncin kırılamamasında , vaka sayısı bayramda 88 iken bugün 400 geçmesi, 30 binanın karatinaya alınması, 8 kişinin tedavi görürken hayatları kaybetmesi Şırnak il ve ilçelerini tedirgin ederken, vatandaşlar  tedbir olarak Cizre'de sokağa çıkma yasağının uygulmasını isteyerek taleblerini sosyal medya'da dile getiriyor.  Cizre'de yüzde 60’lik bir kesimin kuralları ihmal etmesinin etkili olduğunu belirterek cezai yaptırım ve sokağa çıkma yasağı uygulanmasını teklif edilerek bir an evel önlem alınması istendi.

Türkiye genelinde 1 Haziran’dan itibaren iktidarın uygulamaya soktuğu ‘normalleşme’ adımlarının vaka sayılarına etkisinin  gösterdiği sıralarda, Cizre halkı bayram kutlamasında tedbir elden bırakarak bayramlaşması, taziye ziyaretlerinde bulunması, piknik alanlarında kalabalıklaşması vaka sayısının artmasına neden olduğu belirtildi. Bayram'dan sonra vakası sayısı 88 iken ilerleyen günlerde vakası 400 geçtiği, ölümlerin başladığı belirtildi. Vakaların Silopi'de de görülmesi ardında şırnak toplumu iyice tedirgin olmaya başlaması ardından yetkililerin tedbir alınmasını istedi. Cizre konumu itibariyle önemli bir ilçe olduğunu, ilçeye giren ve çıkan insan sayısının çok olduğu, aynı zamanda bölgeyiyde tehdit etmesine dikkat çekildi. Diyarbakır, Batman'da da aynı zamanda vakaların artaması Türkiye'de gündemi oluştururken ciddi tedbirlerin alınması kaçınılmaz olduğu önemle vurgulanıyor. Cizre'de vaka sayısı giderek artarken, vaka sayısının 400 geçtiği, 30 binanın karantina altına alınığı, 8 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Cizre devlet hastanesi, İdil Devlet hastanesinde koronavirüs hastalardan yer kalmadığı belirtilirken, Silopi'de vakaların görülmesi ardında vatandaşlar sokağa çıkma yasağını istediği ifade edildi.

Sokağa çıkma yasağı önerisi

İlçe halkı, bu direncin kırılması için özellikle kapalı alanlarda maske takmayanlara cezai yaptırım uygulanması, vakaların öngörülmeyen bir şekilde arttığı ve potansiyel kümelenmelerin yaşandığı illerde gerekirse sokağa çıkma yasağı dâhil, bazı tedbirlerin uygulanması önerisinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER