Şerif İkizin nefis kele paçasını mutlaka tadın

Şerif İkizin nefis kele paçasını mutlaka tadın

İkiz lokantasının Cumartesi günleri yaptığı nefis kele Paça çorbasını mutlaka tadın.

İkiz lokantası İdil’in en eski aş evi, yemek sektöründe bir işletme, 40 yıla aşkın süredir İdil’de hizmet vermekte. Şerif İkiz’in aşçılık, işletmenliği yaptığı lokanta, Cumartesi günlerine özgü yaptığı Kelle Paça yemeği sevenleri mutlu etti. Cumartesi günleri lokantada çıkan nefis Kele Paça yemeği nerden bakılırsa özel sipariş yemeğine dönmüş durumda. Lokantanın müşterileri saat 10’dan itibaren lokantaya gelerek nefis Kele Paça yemeğini tadarlar, 50’ye yakın çıkan Kele Paça yemeği akşama kadar kalmadığını ifade eden Şerif İkiz, “Kele Paça’nın hazırlanması zahmetli mutfak işi olduğunu ifade ederken, usta yemeğinin lezzetli olması bütün yorgunluğu aldığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2022, 17:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şükrü Külen İsviçre
Şükrü Külen İsviçre - 2 yıl Önce

İkiz lokantası İdil'in kadim aş evidir, Şöförlerin durak yeri, gezginlerin mükemmel konak merkezidir. Bu mekanda birçok kez o tadına doyulmaz yemeklerden yeme nasibine sahip biri olarak, İKİZ ailesine olan saygınlığımız ve dostluğumuz bizleri bu mekana konuk ettirmiştir, eski ismi rahmetli babalarının taşıdığı, "Hamo" lokantası idi, burada hala oğlulkarı Şerif tarafından işletilmesi beni mutlu eder, çünkü bu mekanda her bir Süryani İdillinin ayrı ve özel bir anısı vede tarihi vardır!
Şerif abime hayırlı işler ve selamlar. ( o tadına doyamadığımız İkiz lokantasının yemek tadları hala damaklarımızda mevcuttur... !)

Şükrü Külen
Şükrü Külen @Şükrü Külen İsviçre - 2 yıl Önce

Yılmaz kardeş sen iyi hatırlarsın İkizlerle güzel beraberliklerimizi, tüm İdil halkını selamlıyorum, keşke o tatlı eski günlerimiz TEKERRÜR etse ve birbirimize doyabilsek!..

Yilmaz kulen
Yilmaz kulen - 2 yıl Önce

Aynen Sukru Abime katiliyorum Idil halkina cok emeginiz gecti eline ayagina saglik basarilar

SIRADAKİ HABER