İdil Arıcılığı geliştirme derneği açıldı

İdil Arıcılığı geliştirme derneği açıldı

İdil Arıcılar Derneği düzenlenen törenle hizmete açıldı. İdil aracıların bir araya gelerek kurdukları dernek yeni adresinde hizmete başladı. 

Açılış törenine  İdil Kaymakamı 
 Belediye Başkan Vekili Anıl Adıgüzel, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Ay, Gelecek Parti İlçe Başkanı Hamit Arslan, İlçe Tarım Müdürü Osman Alça, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum amirleri, köy muhtarları ve arıcılar katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Dernek Başkanı Abdullah Şavlı, “Arıcılık İdil açısından büyük önem arz ediyor. Ekonomimizin bel kemiğidir. Arıcılığa elverişli çok büyük bir alanımız var. İnşallah hedefimiz yıllık bin ton süzme bal üretmek. İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Arıcılar Derneğimizle beraber çalışmalarımız devam ediyor.  Bu senede çok bereketli bir sezon, inşallah projelerimizle beraber, daha fazla kovan ve daha fazla profesyonel arıcı yetiştirmemizle beraber Türkiye’de en önemli bal üretim merkezlerinden biri olacağız’’ dedi.

İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Anıl Adıgüzel ise yaptığı konuşmada, ‘’Arıcılık idil için önemli bir geçim kaynağı, biz burada Türkiye’ye Dünya’ya çok kaliteli bal üretmek için çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda bu oluşumu bir araya getiren değerli Dernek Başkanımıza, yönetim kurulu üyelerine, kıymetli muhtarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah İdil Balı Dünya markası olur” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2023, 19:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER