Mem Doğala'nın ilk kitabı çıktı

Mem Doğala'nın ilk kitabı çıktı

Mem Doğala, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye'de meydana gelen depremden dolayı, her insanda olduğu gibi o da duygusal olarak etkilenir ve bu duyguların hisslerini yaşar. Doğala yaşadığı duygularını, depremdeki süreci 40 gününe kadar izler. Haberleri, resimleri takip ederek yorumlar, yaşadığı duyguların hisslerini dizeler haline getirir." Demsarım " kitabında topladığı 40 Şiir'i baskıya verir..

İdil'li Şair, yazar, Çevirmen Mem Doğal'ın ilk Şiir kitabı "Demsarım" Doz yayın evi baskısıyla ile çıktı. 

KİTABI NASIL YAZDIM

Depremin ilk gününden 40. gününe kadar Tv lerde deprem manzaralarını gördüğümde, izledim.O izlenimlerimi bende yarattığı duyguları Şiire çevirdim. Her sabah namazından sonra hisslerimi Şiir ile dile getirip bu 40 günde 40 şiiri kitap haline getirdim. Bu kitabı da birkaç hayır kuruluşuna ve Kürt Dil Hareketi kuruluşuna bağışladım

Yazar kimdir? 

İlkokuldan Liseye kadar İdil’de okudum.İdil yaşadım. Çocukluk yıllarım İdil'de geçti. İsveç’te yaşıyorum. Bir kaç arkadaş ile birlikte 2  Kürtçe ders kitabı hazırladık. Bir Kürtçe şiir kitabını Arap alfabesinden Latince alfabeye çevirdim.

2013’te Stokholm’de Kürt öğretmenler derneğinin kuruluşunda bulundum. Halen İsveç Kürt Öğretmenleri Derneği başkan yardımcılığı yapıyorum. 2010’dan beri resmî olarak Kürtçe öğretmenliği yapıyorum. İsveç’te yıllarca tercümanlık ve çevirmenlik yaptım. Halen üç dilde (İsveççe, Kürtçe ve Türkçe) çevirmenlik yapıyorum.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2023, 00:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Emin Özmen
Mehmet Emin Özmen - 1 yıl Önce

Ser xêrê bê. Ez nivîskâr Mihemed Doğala piroz dikim.

SIRADAKİ HABER