İdil'de Rehberlik ve Araştırma Merkezi açıldı.

İdil'de Rehberlik ve Araştırma Merkezi açıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün son 1 yılda İdil'e kazandırdığı Hizmetler ve Eğitim kurumları dikkat çekiyor. Önce E-Sınav merkezi, daha sonra BİLSEM, Merkezi Eğitim Sistemini ÇPL'de, Şimdi'de RAM merkezini açarak "Yunus Hoca çok oluyor" demeye getirerek çaşımalarına ara vermeden devam ediyor. İlçe Milli Eğitime son 1 yılda dahil olan kurumlar toplumsal ihtiyaçları giderecek olan kurumlar oldukları ifade edildi.
Eğitim öğretim kurumlarındaki rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için çalışmalar yürüten ve özel eğitim gerektiren bireylerin eğitsel değerlendirme, tanılama ve yönlendirme hizmetlerinin yürütülmesini sağlayan Rehberlik ve Araştırma Merkezi İdil'de hizmete açıldı. 750 Engelli vatandaş bu hizmetti daha önceleri Cizre ilçesinde görmekteydi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Babayiğit önemli bir hizmete daha imza atarak İdil'e önemli bir kurum daha kazandırdı.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ile özel eğitim hizmetlerinin planlanması, sunulması, koordineli bir şekilde yürütülmesi, sunulan hizmetlerin izlenmesi ve değerlendirilmesi gibi hizmetler sunulacak. İdil'i 750 vatandaş bu hizmeti almak için 30 kilometre yol kat ederek Cizre'ye kadar gitmek zorundaydı. Cizre'de sırasını bekleyerek işlem gördükren sonra bir hafta Cizre RAM'ayırmak zorunda kalıyordun. Şimdi İdil RAM hizmetini kendi ilçelerinin bir mahallesinde alma şansına sahip olacak


Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ücretsiz destek veren Rehberlik ve Araştırma Merkezinde, Rehberlik ve Psikolojik Danışma ve Özel Eğitim Hizmetleri bölümleri bulunuyor.
Rehberlik ve araştırma merkezlerinin tarama, inceleme, tespit, teşhis, öğrenci tanıma gibi çalışmalarında kullanabilecekleri çeşitli yetenek, zekâ ve standart başarı testleri; kişilik, tutum, meslekî ve akademik benlik, gelişim, öğrenci davranışlarını değerlendirme gibi ölçekler; ilgi envanterleri, problem tarama envanterleri, kontrol listeleri, anketler ve benzeri ölçme araçların bulunduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü  Yunus Babayiğit; “Merkezin Fatih Anaokulun yerleşkesinde hizmet verecek” diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Babayiğit şu ifadelere yer verdi. “Merkezin İlçemize kazandırılmasında, tensiplerinden dolayı Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'e, konuyla yakından ilgilenen ve destek olan İl Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Özere, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürümüz Sayın Kemal Varın Numanoğlu’na, Valimiz Ali Hamza Pehlivan'a Kaymakamımız  Refik Özsoy'a şükranlarımızı sunarız. 750 vatandaşımız RAM hizmetini almak için haftalarca Cizre'ye gitmek zorundaydı. Bu zorunlukta vatandaşlarımız demorize olduklarını defalarca dile getiriyollardı. Bizde RAM hizmetini İdil'e getirmek için daha önce önümüze koyduğumuz bir projeydi. Bu projemizi ilgili makamlar nezlinde yaptığımız girişimler sonucu, mülki amirlerimizin destekleri ile ilçemize kazandırdık. RAM İlçemize hayırlı olsun.” diye konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2022, 22:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
İdil 73
İdil 73 - 2 yıl Önce

Hükümetimizin yaptığı hizmetleri başkasına gurur etmeyin. Bu kadar değil

Bir İdilli
Bir İdilli - 2 yıl Önce

Yunus müdürümüz göreve geldiğinden beri görevini hakkaniyetle yaptığı apaçık ortadır bu haberde yer verilen örneklerde bunların meyvesidir.Kendisini canı gönülden tebrik edip iş hayatında başarılar dilerim.

SIRADAKİ HABER