İdil’in sorunları ve Çözüm önerileri

İdil’in sorunları ve Çözüm önerileri

İdil Haber, yeni bir yazı dizisine başlıyor. İdil’in sorunları ve çözüm önerileri yazı dizisinde, haftanın Çarşamba günlerinde İdil’in bir sorunu yayınlanacak, sorunun çözümü ile ilgili bir STK temsilcisi, yada siyasi parti başkanı yada vatandaş sorunun çözümüne ilişkin yaptığı açıklama aynı zamanda yazı dizisinde yayınlana bilecek. İdil’in sorunu ve çözüm önerisi kamuoyu ile paylaşılmış olacak.

İdil’in sorunları ve çözüm önerileri kapsamında, İdil’in ilk sorunu “Küçük Sanayi Sitesi” olarak gündeme alarak paylaşıyoruz.

1- Küçük Sanayi Sitesi

İlçenin ekonomik gelişmesine paralel olarak İdil’de Demir, Pima pen, Marangoz atölyeleri, Tekstil, Oto galeriler gelişi güzel, kiralık bir dükkânda hizmete açılabiliyor. Atölyeler açıldığı adreste çalışmaya başladığı zaman makinelerin çıkardığı sesler, kaynak ve boya çalışması komşu esnafa ve vatandaşa rahtsızlık verdiği belirtiliyor. Verilen rahatsızlığın çözümüne binaen İdil’e Küçük Sanayi Sitesinin kurulması sorunun çözülmesine katkı sunacaktır. Kurulacak Sanayi sitesinde; Oto galeri, Tekstil atölyeleri düşünülerek inşa edilmesi siteyi daha kullanışlı hale getirilecektir. Oto galeri, Tekstil, Demir ve Mobilya atölyeleri için dükkânlar yapısal olarak farklı olacağı için mesleğe göre mimari bir çalışma ile yapılması daha kullanışlı olacaktır.

Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı Nuri Aykan Küçük Sanayi Sitesi ilçenin önemli bir sorunu olduğunu önemle belirtirken, sorunun çözümü ile ilgili adım atıklarını, kuruluşu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade ederken şu açıklamada bulundu.” Küçük Sanayi Sitesinin kurulması için iki senedir bir çalışma yürütüyoruz. Yürütülen çalışma kapsamında Sanayi sitesine yer tahsis işlemi tamamlandı. Küçük sanayi atölyelerimiz, ilçe merkezinde dağınık bir şekilde vatandaşa hizmet verdiğinden dolayı, vatandaşlardan şikâyetler gelmekteydi. Çalışmaları sırasında vatandaşlara rahatsızlık verdikleri gibi, dükkânlar iş yerlerine göre uygun olmadığı için esnafımızda rahatsız oluyordu. Biz de oda olarak bu rahatsızlığa binaen Küçük Sanayi Sitesini kurmak için çalışma başlattık. Mülki amirlerimizde çalışmamıza destek verdi. Esnafımızda projeye duyarlı olması gerekir. Esnafımızın Sanayi sitesinden dükkân almaları gerekecek. Dükkânlar tamamlandığından sanayi sitesine taşınmaları gerekecek. Esnafımızın bu süreçlerde duyarlı olması lazım, Esnaf ve sanatkâr odasıyla iletişim halinde olması lazım. Sanayi sitesi sorununu ilçe halkı olarak kabul etmemiz gerekiyor. Çözümünde birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Sorunu anlayarak birlikte hareket etiğimiz takdirde çözümde kaçınılmaz olacaktır. İlçemizin gelişmesi için sanayi sitesi bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacımızı kısa sürede inşallah gidereceğiz.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2022, 13:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fikret okal
Fikret okal - 2 yıl Önce

İdil,in eksikleri o kadar çokki anlatmakla bitmez ilk başta merkez sokak ve caddelerine bakmanız zaten herşeyi gözler önüne seriyor

SIRADAKİ HABER