Kenker, Reşat, Pel tezgahlarda yerini aldı

Kenker, Reşat, Pel tezgahlarda yerini aldı

İdil'de, baharın habercisi olarak bilinen kenger bitkisi, tezgahlarda yerini almaya başladı.

İdil'de baharın habercisi olarak bilinen,Reşat, Kenger, Pel bitkileri tezgahlarda yerini almaya başladı. Vatandaşların bahar mevsinde bu bitkilere yoğun ilgi gösterdikleri ifade edildi.

Havaların ısınmasıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki yüksek dağ eteklerinde, İdil'e bağlı köylerin yamaçlarında doğal olarak yetişen Kenger,Reşat,Pele Meva daha bir çok bitki, vatandaşlar tarafından toplanarak satışa sunuluyor. Vatndaşlar Köylü pazarında kurulan tezgahlarda satışa sunulan bu bitkileri alabilme imkanına sahip oldukları ifade edildi.

Pazarda kenger satan Mehmet Yılmaz, halkın kengeri çok sevdiğini söyledi. Vatandaşlar mevsimin bu ayında pazarda Kenger, Reşat, Pel, Yeşil Soğan, Süt, Yoğurt ilgi göstererek satın aldıkları ifade edildi. Peynir için vatandaşlar Zirik otu alarak peynir yapmaya başladığı belirtildi.

Kengerin bir haftadır tezgahlarda yer aldığını belirten Yılmaz, "Kenker'in Kilosunu 49 liraya, Pel'in kilosunu 20 TL satıyoruz. Herkes kengeri çok seviyor, bu yüzden satışlarımız çok iyi oluyor. Bu mevsimde geçimimizi bundan sağlıyoruz." dedi

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2022, 00:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER