Çevrimiçi Erişilebilirlik Logosu Kaya'ya verildi

Çevrimiçi Erişilebilirlik Logosu Kaya'ya verildi

81 ilde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü başkanlığında eş zamanlı çevrimiçi olarak başlayan toplantıda Erişilebilirlik Logosu’nun Tanıtımı yapıldı.

İdil de Erişebilirlik Belgesi alamaya hak kazanan Özel Şefkat Bakım Merkezi Müdürü Abdullah Kaya’ya Aile ve Sosyal Hizmetler Şırnak il müdürü Nezir Tatar tarafından bayrak takdim edilip,bayrak göndere çekildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada; " Erişilebilirlik, herkesin istediği her yere ve her hizmete, bağımsız ve güvenli olarak ulaşabilmesi ve bunları kullanabilmesidir. Toplumsal yaşama dahil olabilmek için konutlardan başlayarak eğitimden, sağlık kuruluşlarına, iş yerlerine; açık ve yeşil alanlara, toplu taşıma araçlarına ulaşmak; bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek, her türlü kaynaktan yayımlanan bilgiyi edinmek gerekir. Erişilebilirlik temel bir hak olmakla birlikte diğer hakların kullanılabilmesi için bir araç, bağımsız yaşamın temel şartıdır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun’da yapılan düzenleme gereği illerde kurulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonları tarafından düzenli olarak kamu kullanımına açık binalar, açık alan kullanımları ve toplu taşıma araçları denetlenmektedir.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2022, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER