Abdurrahman Abay vefat etti

Abdurrahman Abay vefat etti

Abdurrahman Abay Ankara'da tedavi gördüğü sırada, akşam saatlerinde vefat ederek aramızdan ayrıldı. Abay'ın ölüm haberi duyulması üzerine İdil'de derin bir üzüntüye vesile oldu. İlçe halkı kepenk kapatarak cenazeye beklemeye başladı.

ABAY 'ın vefatı derin üzüntüye neden oldu

Abdurahman Abay, İdil İlçe merkezine bağlı Herbak köyünde dünyaya geldi. Kıçan Aşireti Ağası H.Boti Abay'ın oğluydu. Babasının vefatından sonra Kıça Aşiretinin Ağası olarak sosyal hayatına devam etti. Keçan aşireti, Cizre, İdil, Sılopi, Irak, Süriye coğrafyasında yaşamaktadır.İdil Belediye Başkanlığını üç dönem yaparak, siyasete önemli işler yaptı. İnsanlarla doğru bir iletişim kuran Abdurrahman Abay, ilçe halkı tarafından sevilen ve sayılan bir şahsiyetti. Toplumsal sorunlarının çözümde aktif rol oynayan, insanlar arasında barış sağlayan, İdil'in önemli sorunlarında İdil'in kanaat önderleri ile birlikte hareket ederek çözümler üreten Abay, İdil'de bir çok ilke imza attı. İdil'in gelişmesinde, sosyal hayatında önemli rolü olan Abay, bugün hakka yürüdü. Eyüphan, Bedirhan, Orhan, Melihan, Boti Abay'ın babaları olan Abay Ankara'da özel bir hastanede tedavi gördüğü sırada vefat ederek aramızdan ayrıldı. Ölüm haberinin duyulması üzerine sevenleri ve ailesini derinden üzerken, sinir krizleri geçirdiler. Abay'ın cenazesi İdil'e getirileceği, düzenlenecek cenaze töreni ardında Şeğ Hesen mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.

Abay'ın  cenazesi defin edilmeden önce evine getirildi

Abdurrahman Abay'ın cenazesi Ankara'dan havayolu ile Mardin havalimanına getirildi. Yüzlerce araçlık konvoy Abay'ın cenazesini alarak İdil'e getirildi. Cenazesi İdil Devlet Hastanesi morgunda yıkandıktan sonra, eve getirilip ailesi ile helallaştıktan sonra Abay'ın cenazesi omuzlara alınarak mezarlığa kadar yürüyerek getirildi. Mezarlıkta düzenlen cenaze törenin ardında toprağa verildi. Cenaze törenine binlerce insan katıldı.

İdil Kaymakamı Belediye Başkanı V. Refik Özsoy, İlçe Emniyet Müdürü Ali Pevlivan, İlçe Jandarma Komutanı, AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Erkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Ay, Karalar Belediye Başkanı Halef İnan, Sırtköy Belediye Başkanı Kadir Balica STK temsilcileri taziye evini ziyaret ederek Abay ailesine taziye dileklerini iletiler.

Taziye ziyaretleri devam ediyor..

Abdurrahman Abay'ın vefatı nedeniyle, Türkiyenin bütün bölgelerinden, aile dostları, arkadaşları taziye evini ziyaret ederek Abay ailesine başsağlığı dileğinde bulundular. Siyasi partilerden AK Parti il ve ilçe teşkilatları, MHP İl ve ilçe teşkilatları, HDP ilçe teşkilatı, Kadım Aşiretler Federasyonu, bölgenin aşiretleri taziye ziyaretinde bulundular.

Şırnak amatör liginde mücadele eden  iki önemli takımı, İdil 1937 Spor, Öz İdil Spor maça çıkmadan önce Abay pankartı açarak saygı duruşunda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2022, 10:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şükrü Külen İsviçre
Şükrü Külen İsviçre - 2 yıl Önce

TÜM Abay aile fertlerine ve bilakis okul arkaşım Eyüphan' a baş sağlığı dilerim, Allah'tan sabırlar dilerim, taziyelerimi ileterek!

İbrahim Sağur
İbrahim Sağur - 2 yıl Önce

Köçerler olarak bilinen kürt halkımiz Hazak'a geldiklerinde kısa bir zamanda sayın Abdullahman Abay Belediye başkanlıği için adayliği koymuştu .
Belediye başkani ( Reis) seçildikten sonra ona oy veren , vermiyenleri ayirt etmeden herkese eşit gözle bakmiş. Belediyede çalişan Süryani vatandaşlarına yakinlik gösterek sevgi saygınliklarını kazan dürüst bir başkandi.
Güler yüzlü Hazak Süryani halkı tarafindan sevinen başkan olup Süryani halkının senbatısını kazanmişti .
Mekani cennet olsun nur içinde yatsın.
Allah rahmet eylesin.
Aile fertleri ve yakınlarının başı sağolsun.

Bilen Samoyil
Bilen Samoyil - 2 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun geride kalanlara sabır diliyorum

Musa.  Bekiş
Musa. Bekiş - 2 yıl Önce

Allah’ın. rahmetine. kavuşan. deyerli. dostum. Abdulrahman. Abay. Aramızda. büyük. üzüntü. yaratı. Allah. rahmet. eylesın. mekanı. cenet. olsun. bütün. Abay. Ailesine. baş. sağlığı. dilerim. Musa. Bekiş. Almanya. Saygılar.

Ahmet YAĞAN
Ahmet YAĞAN - 2 yıl Önce

ALLAH Rahmet Eylesin Mekanı Cennet olsun inşaAllah Başta Kederli Ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı Sağ olsun

FIRAT GELEÇ
FIRAT GELEÇ - 2 yıl Önce

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesinin başı olsun, Allah sabırlar versin.

SIRADAKİ HABER