ABD’de kaos ve dehşet: Ölü ve yaralılar var

ABD Başkanı Donald Trump'ın düzenlediği mitingin ardından Trump destekçilerinin Washington DC'de bulunan kongre binasını basması sonrasında ülke karıştı... İlk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirirken onlarca gösterici gözaltına alındı. ABD tarihinde ilk kez böyle bir olay yaşanırken arka arkaya istifalar geldi.

ABD’de kaos ve dehşet: Ölü ve yaralılar var

Kasım ayında yapılan seçimlerde hüsrana uğrayan Trump, giderayak ülkeyi karıştırdı… Seçim sonuçlarını kabullenmeyen ve daha önce yaptığı açıklamalarla da mücadelesini sürdüreceğini dile getiren Donald Trump, dün ABD Kongresi’nin yeni başkanı resmi olarak onaylamak için toplandığı sırada bir miting düzenledi.

2020’nin son günlerinde yapılan seçim sonuçlarını kabul etmeyen ve bizzat, “Savaşmadan görevi bırakmayacağım” ifadesini kullanan Trump’ın isteği oldu. Aylardır seçimlere hile ve fesat karıştığını söyleyen Trump’ı dinleyen destekçileri bugün Kongre binası önünde toplandı.

Başkent Washington’da toplanan binlerce gösterici “Çalmayı Durdur” mitinginde gösteri yaparken Trump destekçileri bir süre sonra Kongre binasına girdi. Kongre binasında arbede yaşanırken Washington’da sokağa çıkma yasağı alındı.

İlk belirlemelere göre gösterilerde 4 insanın yaşamını yitirdiği açıklandı. Polis Şefi Robert J. Contee, “Kongre binasında yaşanan gösterilerde 4 kişi yaşamını yitirdi, 52 kişi gözaltına alındı” dedi. Bir kadının vurularak öldüğünü doğrulayan Contee diğer üç kişinin ise “tıbbi durumlar” sebebiyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bu kişilerin yaşanan arbedede öldüğü tahmin ediliyor.

MERKEZLERDE BOMBA BULUNDU

Contee, gözaltına alınanların polise direndiğini ve bazılarının da sokağa çıkma yasağını deldikleri için gözaltına alındığını söylerken, Cumhuriyetçilerin ve Demokratların ulusal komite merkezlerinde bomba ve patlayıcı bulunduğunu duyurdu.

Contee, ayrıca Kongre binası önündeki bir aracın içindeki buzlukta da molotov kokteyli çıktığını açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER