Sılop'i Kömür ocaklarında göçük meydana geldi 2 kişi yaralandı

Sılop'i Kömür ocaklarında göçük meydana geldi 2 kişi yaralandı

Silopi İlçesine bağlı Görümlü Beldesi Rutke Kurat Tepe mevkiinde bulunan kömür çıkarma sahasında şev ve basamaklandırma çalışmaları sırasında 9 Ocak günü (bügün) sabah saatlerinde meydana gelen göçükte bir madenci göçük altında kalmış, hemen akabinde olay yerine intikal eden Jandarma, AFAD, UMKE ve İtfaiye ekiplerimiz tarafından arama kurtarma çalışmaları başlatılmış, iki madenciyi yaralı olarak kaldırıldıkları Silopi Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Vali Ali Hamza Pehlivan; 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mustafa Çobanoğlu ile birlikte helikopterle göçük alanına giderek göçük altında kalan madencimiz için devam eden arama kurtarma çalışmalarını takip etti.

Ardından Silopi Devlet Hastanesine geçen Vali Pehlivan, yaralı madencileri ziyaret ederek tedavi süreçleri hakkında Doktorlardan bilgiler aldı, yaralı madencileri ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hastane ziyaretine Vali Pehlivan ve beraberindekilere 172'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş da eşlik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER