Diyarbakır'da askeri tesise saldırı girişimi

Diyarbakır'da askeri tesise saldırı girişimi

Diyarbakır'da 8'nci Ana Jet Üssü civarında patlama sesleri duyuldu. İçişleri Bakanı Soylu, askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulduğunu duyurarak zaiyat olmadığı bilgisini verdi.

İlk patlamadan yarım saat sonra ikinci bir patlamanın yaşandığı belirtildi. Patlama sesleri, kentte büyük korku yarattı.

ASKERİ ÜSSE SALDIRI GİRİŞİMİ

Patlama seslerine ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur," açıklamasında bulundu.

Diyarbakır Valiliği de "Bu gece saat 00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına uçak maketi ile bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir," açıklaması yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı da "Diyarbakır’da bulunan 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza 00:30 civarında maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Üssümüzde herhangi bir hasar ve zaiyat meydana gelmemiştir. Üssümüzde gerekli fiziki tedbirler alınmıştır." ifadeleriyle benzer bir açıklama yayımladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER