Şırnak Cudi Cup Turnuvası başlıyor

Şırnak Cudi Cup Turnuvası başlıyor

Şırnak'ta devletin başarılı operasyonlarıyla sağlanan huzur ve güven ortamı meyvelerini vermeye devam ediyor. Son zamanlarda Şırnak'ta yapılan Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası, Kotalı Rafting Türkiye Şampiyonası'nın ardından kentte bu kez de Şırnak Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası yapılacak.

Şırnak'ta huzur ve güven ortamının sosyal yaşama yansımaları sürüyor. Yıllarca çatışmaların yaşandığı Cudi Dağı eteklerinde tenis heyecanı yaşanıyor. Cudi Dağı eteklerinde bulunan Şırnak Üniversitesi Spor Tesisleri'nde 20-23 Mayıs'a Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası yapılacak. Türkiye Tenis Federasyonu ile Şırnak Valiliğince düzenlenecek olan ve 150'ye yakın sporcunun katılacağı etkinlik 4 gün sürecek. Dereceye giren sporcuların ödül töreni 23 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Şırnak Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası'nın yapılacağı tesislerde Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, son çalışmaları yerinde inceledi.

Pehlivan: "Bundan böyle inşallah Cudi'nin iyi haberlerle anılacak"

Etkinlik öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, yarın Şırnak'ta bir ilk niteliği taşıyan Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası'nı gerçekleştireceklerini söyledi. Vali Pehlivan, "Bu turnuva geçtiğimiz yıl şu anda içinde bulunduğumuz tesislerle ilgili çalışmaları başlattığımızda oluşan bir fikirdi. O zaman Şırnak Üniversitemiz bünyesinde bulunan bu spor alanında tenis sporunun teşvik edilmesi, geliştirilmesi bağlamında bazı adımlar atma gayreti içerisinde olduk. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bir proje teklifi götürdük. Başta bakanımız olmak üzere ilgili birimler, sağ olsunlar, projemize sıcak baktılar ve buradaki altyapı çalışmalarını başlattık. Bu süreçte Tenis Federasyonu Başkanımız ilimize geldiler. Madem böyle tesisler yapılıyor, tenis sporu teşvik ediliyor, daha iyi noktalara gelmesi konusunda çalışmalar yapılıyor, bir organizasyon yapabilir miyiz konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. O dönem aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın himaye ve destekleriyle İçişleri Bakanımıza sunduğumuz güvenlik projesi ile Cudi Dağı'nın ve Hz. Nuh'un gemisinin oturduğu Sefine bölgesine yol, güvenlik kulesi yapmak suretiyle güvenli erişimin sağlanması ile ilgili çalışmaları başlatmıştık. Bu alanda şu anda yanı başında bulunduğumuz Cudi'nin terörden temizlenmesi, güvenli hale gelmesi ile ilgili çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyordu. Kısa bir süre içerisinde yıllardır terörle mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin çalışmalarıyla Cudi'nin zirvesinde Allah'a şükür yurdumuzun her yanında, ilimizde de Kato'da, Gabar'da, Namaz Dağı'nda olduğu gibi Cudi'de de bayrağımız dalgalanıyor. Bundan böyle inşallah Cudi'nin iyi haberlerle, iyi gelişmelerle, güzel faaliyetler ile anılması adına bu etkinliğimizin adını da Cudi koyduk. Etkinliğimiz Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası adı altında gerçekleştirilecek. Kayıt yaptıran sporcuların sayısına bakınca ilgili arkadaşlar bugün itibariyle 150'yi aştığını ifade ettiler. Yarından itibaren müsabakalar başlayacak. Federasyon yetkilileri, hakem heyeti bugünden itibaren ilimize gelmeye başladılar" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER