Milli Atlet Abduselam İmük Feraşin yaylasında yarışmalara hazırlanıyor

Milli Atlet Abduselam İmük Feraşin yaylasında yarışmalara hazırlanıyor

Beytüşşebap ilçesinde hayvancılıkla uğraşan ailesinin yanında çobanlık yapan Abdulselam İmuk, yaylalarda spor yaparak, azmiyle Türkiye'yi temsil eden bir milli atlet oldu. Birçok yarışmaya katılıp, ay yıldızlı bayrağı Avrupa'da dalgalandıran, Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil eden İdil'i milli atlet İmuk, 2 bin 650 rakımlı Faraşin Yaylası'nda, hem göçer ailesine yardım ediyor hem de spor yapıyor.

İdil'İ Milli atlet  hayvancılıkla uğraşan 9 nüfuslu ailenin oğlu olan sporcu Abdulselam İmuk, Olimpiyatlarda yarıştıktan sonra Feraşin yaylasına geçerek ailesinin yanında antrenman yaparak, 2024 yılındaki yarışmalara hazırlanıyor. Yüksek rakımlı yaylada kalarak hem hayvanlara bakıp hem de spor yapan milli atlet İmuk, "Bir sporcunun hayatının antrenman yaparak geçmesi gerekiyor. Bu dağlarda, bu yaylalarda dünyaya geldim. Ailem hayvancılıkla uğraşıyor. Her yıl bu yaylalara geliyor. Çocukluğum sürekli çobanlık yaparak geçti. Ailemin yanında bulunurken antreman fırsatı değerlendirerek hazırlanıyorum." dedi.

'ÖĞRETMENİM SAYESİNDE BUGÜNE GELDİM'

İmuk, ilkokul öğretmeni sayesinde bugüne kadar geldiğini belirterek, "O ve eşi, beni manevi çocukları olarak İstanbul'a götürdü. Burada sürekli çalıştım ve istediğim hedefe ulaştım. Şimdi birçok yarışmaya katıldım. Ülkemizi temsil etmek için 2020 yılında 20 kilometre koşu yarışında ikinci oldum. 2021 Tokyo Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil ettim. Hayalim olimpiyatlara katılmaktı Allah'a binlerce şükür hayalim gerçek oldu. Olimpiyatlardan döndükten sonra  Faraşin Yaylası'nda  bulunan ailemin yanına geldim ve antrenman yapıyorum. Kamplarımız oluyor. Ailemin yanında olduğum için çok mutluyum. Sürekli desteklerini esirgemeyen Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, ilçe ve il spor müdürlerimiz, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, öğretmenlerim, antrenörlerim, kulüp yöneticilerim ve ailem sayesinde bu kadar ilerledi her şey. Herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2021, 23:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER