30 yıl sonra ilk kez papaz töreni gerçekleştirildi

30 yıl sonra ilk kez papaz töreni gerçekleştirildi

Midyat ilçesinde, Süryani cemaatince papaz atamasının ardından 30 yıl sonra ilk kez papaz töreni gerçekleştirildi. Törene yurt içinden ve dışından çok sayıda Süryani katıldı.

Midyat'a bağlı Doğançay köyündeki Mor Yuhanun D'kfone Kilisesi'nde Kıddas ve papaz töreni düzenlendi. AlmanyaBelçikaFransaHollandaİsveçİsviçreDanimarka ve Amerika'dan gelen Süryaniler, ayin için kilisede toplandı. Midyat Turabdin ve Mor Gabriel Manastırı metropoliti Timetheos Samuel Aktaş'ın önderliğinde Almanya'dan metropolit Hanna Aydın ve Hori Samuel Gümüş ile Midyat'tan Hori Gabriel Aktaş, Mardin ve Şırnak'ta bulunan çok sayıda rahip, papaz ve şemmasın katılımıyla yaklaşık 3 saat devam eden törende ilk olarak İncil'den bölümler ve ilahiler okundu ardından dualar edildi daha sonra papaz törenine geçildi. Köyde yaşayan şemmas rütbesindeki Cello Aydın'a papaz rütbesi verilirken, dini elbisesi metropolit Samuel Aktaş tarafından giydirildi.

PAPAZ OLDU, İSMİ DEĞİŞTİ

Kilisenin yeni papazı olarak atanan Cello Aydın'ın ismi 'Yuhanun' olarak değiştirildi. Papaz elbisesi giydirilen Yuhanun (Cello) Aydın, kıddas töreninin son bölümüne katıldı. Törenin sonunda papaz Aydın, teşekkür konuşması yaptı. Aydın, "Bugün Midyat Doğançay Mahallesi için büyük bir önemli gündü. Yaklaşık 30 yıldır köyümüzde papaz yoktu ve bugün yeniden bu köyde bir papaz terhis edildi. O da benim. Elimden ne geliyorsa bütün cemaatim, hem buradaki cemaatim hem de Avrupa'daki bu köylüler, orada yaşayanlar için hazırım" dedi.

 Denho Bulut'un hayatta olmasından dolayı yerine yeni papaz ataması yapılamıyordu. Bulut'un geçen yıl Almanya'da yaşamını yitirmesi üzerine boşalan papaz görevine 30 yıl sonra atama yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER