İdil Spor sahaya iniyor

İdil Spor sahaya iniyor

İdil Spor lige katılıyor
İdil'in ilk Spor Kulübü olan İdil Spor İlçe Kaymakamı Anıl Adıgüzeli ziyaret ederek Şırnak Amatör Lige katılacaklarını ifade ettiler.
1964 yılında kurulan Dernek statüsünde sürekli aktif olan, zaman zaman amatör liginde İdil'i temsil eden İdil Spor, yönetim kurulunun aldığı karar neticesinde Şırnak Amatör lige katılacaklarını duyurdular. 

 İDİL SPOR
İdil Hudut taburunda acemi eğitimini gören Eskişehir Spor futbolcuların İdil'li Süryani ve müslüman gençlerle sağlanan iletişimi neticesinde, gençlere futbol eğitimi vermesi ve top oynaması ile futbol oyunun İdil'e geldiği ifade edildi. Verilen futbol eğitimi İdil toplumunda farkındalık yarattı. Kerim Usta önclüğünde başlayan takım kurma girişimine dönemin İlçe Doktoru, İlçe Kaymakamı, gençleri, esnafı işbirliği sonucu 1964 yılında İdil Spor Kulubü kuruldu. Takımın forma renkleri Eskişehir Sporcuların katkılarından dolayı Siyah Kırmızı renkler olarak seçildi. Takımın formaları Eskişehir Spor kulübünden geldiği belirtildi. Takımın logosunu futbolcu anneleri, ablaları el işi tantele ile örerek yaptıkları belirtildi. İdil Spor Kulübü İdil'de bir Spor okuluna dönüştü. Gençler Spor eğitimini bu okulda alarak dünyaya açıldılar. 
Günümüzde İdil Spor Kulüp Başkanlığını ve yönetimini Sait Çevrim, Beden Eğitimi Öğretmeni Zeki Bulduk ve İdil'li Beden Eğitimi Öğretmenleri, gençleri ve esnafı kulübün yönetimini üstlendikleri ifade edildi. İdil Spor yönetimi aldığı karar neticesinde Şırnak Amatör lige katılacaklarını duyurdular. İdil Spor yönetim kurulu ilçe kaymakamı Anıl Adıgüzel'i ziyaret ederek lige katılacaklarını ilçe kaymakamı ile paylaştılar. 

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2023, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER