BESYO Hazırlık Kursu

BESYO Hazırlık Kursunun şubat ayında başladığı, Eylül ayının sonuna kadar devam edeceği açıklandı.

BESYO Hazırlık Kursu

BESYO Hazırlık Kursuna ilgi

Halk Eğitim Müdürlüğü tarafında açılan BESYO hazırlık kursuna 29 öğrenci katıldı.Öğrenciler, yetenek sınavına hazırlanarak efor harcıyorlar.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2019 sınavlarına hazırlanan gençler için Halk Eğitim Merkezinde açılan ücretsiz BESYO Hazırlık Kursuna 21 BESYO, 8 Öğrenci Spor lisesi için hazırlık kursunda eğitim görüyorlar. Haftanın 7 günü, Çift idmanla hazırlanan öğrencilere 2 eğitmen; Delil Aslan, Muzzafer Şiren öğretmenler tarafından eğitim veriliyor. Sınav tarihine kadar kursun devam edeceğini belirten Öğretmenler öğrencilerden yüzde 70 başarı beklediklerini ifade etiler. Kursa katılan öğrenciler, hayallerindeki BESYO´yu okumak için ÇPL Kapalı spor salonunda yoğun bir şekilde antrenman yaparak hazırlandıkları kaydedildi.

10 gün önce Şırnak Spor lisesi yetenek sınavına katılan 8 Kursiyer öğrencilerden 7 öğrencinin kazandığı ifade edildi. Kazanan Öğrenciler; Murat Şen, Sosın Örcan, Filiz Şimşek, Halide Terkin, Diyadin Aslan,Ferhat İmük oldukları belirtidi.BESYO hazırlık kursuna katılan öğrenciler, Amasya,Gaziantep, Şanlı Urfa, Malatya,Sivas, Şırnak üniversitelerinde açılan BESYO yetenek sınavlarına katılacak. Üniversitelerde peyder pey açılan yetenek sınavları eylül ayına kadar devam edeceği için kursunda eylül ayına kadar devam edileceği belirtildi.

BESYO Hazırlık Kursunun şubat ayında başladığı, Eylül ayının sonuna kadar devam edeceği açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2019, 22:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER