Şırnak Ak Parti Miletvekili aday listesini vatandaş belirledi

Şırnak Ak Parti Miletvekili aday listesini vatandaş belirledi

28.Dönem Türkiye Genel seçimleri için Mor Mikrofon Ajansı Şırnak il merkezi, Cizre, Sılopi, İdil ilçelerinde vatandaşa mikrofonu uzatarak Şırnak Ak Parti Milletvekilli aday listesinin oluşturmasını istedi. Aday listesinin oluşturulması istenirken,  Ak Partinin Şırnak genelindeki siyasi durumlarıda soruldu.Vatandaş Ak Partiden memnunmu, Ak Parti milletvekilli Rizgin Birlik vatandaşa hizmet ettimi, Milletvekilli aday adaylığı için başvuruda bulunanlar isim soruldu, alınan cevaplar kapsamında, Vatandaşlar Ak parti'nin Şırnak il ve ilçelerinde yapmış olduğu hizmetler tutun Miletvekil adayı belirlemeye kadar ilginç görüşler dile getirdiler. Vatandaşların ilginç görüşleri ve Şırnak Ak Parti miletvekilli aday listesini sizinle paylaşalım.

Görüşler: 28.dönem Milletvekili seçimlerinde, Ak parti  partisi Şırnak'ta bir milletvekilli çıkartacağına kesin bakılıyor, toplumun yapısına uygun, bölgenin siyasi yapısına göre aday çıkarılırsa ikinci adayı çıkarma şanslarıda yüksek olacağı ifade edildi.

Ak parti partisi, iktidar sürecinde Şırnak il ve ilçelerinde önemli hizmetler yaptı. Şırnak'ta bölge hastanesi yapımı, yol, okul, petrol arama işlerinde önemli mesafeler alarak Şırnak'ta önemli ekonomik yatırımlar yapıldı.

Şırnak Ak Parti Milletvekilli Rızgın Birlik, milletvekilli döneminde Şırnak il ve ilçe halkıyla geliştirdiği iletişim sayesinde, herkesin sorununu dinle fırsatını buldu, herkesin sorununa koştu. Çözümler üreti, halkla bütünleşti.Herkesin taziyesine koşmaya çalıştı. Şırnak il ve ilçelerini ziyaretsiz bırakmadığı ifade edilirken, sorunsuz bir şekilde, vatandaş istediği zaman sorunsuz şekilde telefonla Rizgin Birlik'e ulaşabildiği dile getirildi. Bu sebeplerden dolayı, sağlanan uyumu bozmamak, Ak Parti Şırnak'ta Rizgin Birlik'le iyi bir uyum yakaladığı için birinci sırayı yine Rızgin Birliğe vermek doğru olacağı ifade edildi.

Cizre STK başkanlığı yaptığı dönemde esnafın ve vatandaşın sorunuyla yakında ilgilenen, ilçenin bir çok sorunun çözümünde rol oynan, ilçenin sporuna katkı sağlayarak önemli çalışmalarda bulunan Çağlı, ekonomide kazandığını maliyeti bölgede yatırıma dönüştürerek iş istihdamını sağladığını ifade eden vatandaşlar ikinci sırayı Süleyman Çağlı'nın uygun olacağını dile getirerek ikinci sırayı belirlediler.

Üçüncü sırayı İdil' e vererek görüşlerini şu şekilde dile getirdiler. İdil'de Ak Partinin önemli bir oy potansiyeli mevcut. Toplumda yaşayan ama toplumdan uzak olan kişiler İdil'de Ak parti mevkilerinde siyaset yaptıkları için vatandaşlar rahatsız. Bu potansiyeli göz önüne alınarak, İdil'de temiz bir siyaset için, bir değerlendirme yapıldığı zaman, Genç İş adamı Dilaver Keleşoğlu, aşiret mensubu olma durumuda değerlendirek, yeni bir yüz olması yanında eğitimli olması ile dikkat çekerken aday olabileceğini belirtildi. 

Şırnak'ın ilk STK'sı olarak il merkezin de büyük hizmetleri yapan, Şırnak toplumunun sorunlarını çözmek için STK olarak yola çıkan, Toplumsal davaranarak çalışmalarına ara vermeden Ata erkil bir toplumda arkadaşları ile birlikte ayakta kalmayı başaran Hatice Atan Siyasete girerek başarısını sürdürdü. Kadın kolları başkanlığını yaptı. Siyasi çalışmalarına devam eden Hatice Atan'a dördüncü sırada yer verdiler.

Vatandaşların görüşleri Milletvekiliği aday adaylığına başvuran adayların hakında oldu. Başvuruda bulunan adaylar arasında milletvekilli aday aday listesi şu şekilde yapıldı. 

1- Rizgin Birlik

2- Süleyman Çağlı

3- Dilever Keleşoğlu

4- Hatice Atan

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2023, 12:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Rizginnn
Rizginnn - 1 yıl Önce

Adam canı nasıl istiyorsa halkın dilini kullanarak konuşmuş. Biz halka bişey sorduklarını görmedik. Kendi iç sesi işe konuşmuş

SIRADAKİ HABER