Rizgin Birlik ailesi hakkındaki iddialara ilişkin açıklama yaptı

Rizgin Birlik ailesi hakkındaki iddialara ilişkin açıklama yaptı

AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, bazı basında yer alan haberlerde ailesi hakkındaki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Birlik yaptığı yazılı açıklamada, Şırnak'ın kalabalık ailelerinden biri olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ailemizin çoğunluğu ezelden beri memur olarak çalışmaktadır. Şırnak'ta kadrolaşma ile ilgili yapılan haberde ismi geçen kişilerin çoğu belirtilen unvanlarda değildir, benim dönemimden önce ve çoğu da ilgili kurum sınavlarıyla atanmışlardır. Yapılan haberler asılsız olup ilgili gazete hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Şırnak ilimizde AK Parti'nin son seçimlerde elde ettiği başarıların bir kesimi rahatsız ettiği aşikardır. Hükümetimiz zamanında Şırnak ve ilçeleri çağ atladı, her alanda devletimizin ciddi yatırımları oldu ve olmaya devam edecektir. Babasını, ağabeyini ve 4 yaşındaki yeğenini bu ülke için şehit veren bir vatandaş olarak diyorum ki; bizlere karşı yapılan her yalan haber bizlerin daha güçlü olmasını sağlayacaktır."

Vekil Ailesi ile ilgilli Medya'da çıkan haber neydi ?

AKP Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik’in akrabalarının kentteki birçok kurumun başında olduğu ortaya çıktı. Aile ilişkileri kullanılarak onlarca kişinin kamu kurumlarında kadrolaştığını belirten bir yurttaş, “Bunlar her dönem Şırnak’ta kazanıyor. Kazandıkça her yere yayılmaya başladılar. Her kuruma adam yerleştiriyorlar” dedi.

Kamuda liyakat ve parti kadrolaşması tartışmaları sürerken Şırnak’ta AKP milletvekili Rizgin Birlik’in, akrabalarını kentteki kamu kurumlarında görevlendirdiği ve yükselmelerini sağladığı belirtildi. 

‘İŞE GİRME ŞANSI YOK’

Cumhuriyet’e konuşan Şırnaklı yurttaşlar milletvekili Rizgin Birlik’in akrabalarının kentte kadrolaşarak nüfuz sağladığını bunun da kamu işleyişinde mağduriyetlere neden olduğunu söyledi. Şırnaklı bir yurttaş şu bilgileri aktardı: “1979’da Abdullah Erkan, Şırnak belediye başkanı seçildikten sonra bu aile Şırnak’ta yayılmaya ve söz sahibi olmaya başladı. Şimdi de iktidarın gücüyle her kuruma adam yerleştiriyorlar. Diğer siyasi partileri destekleyenlere burada nefes aldırmıyorlar. Son dönemde o kadar büyüdüler ki kendilerine yakın olmayanların işe girme şansı hiç yok. Daha ne kadar kadrolaşacakları ise bilinmiyor” dedi. Rizgin Birlik’in kamuda çalışan ve yükselmesini sağladığı bazı yakınlarının isimleri şöyle: “Kardeşi Serhat Birlik, İl Sağlık Müdürlüğü görevlisi; kuzeni Cemal Birlik, Silopi İlçe Köy Hizmetleri Müdürü; kuzeni ve kardeşinin eşi Mehmet Birlik, Şırnak İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı; yeğeni Lokman Birlik, Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü; yeğeni Ömer Birlik’in oğlu Mustafa Birlik, Şırnak Belediyesi Zabıta Müdür Vekili; akrabaları Beytullah Birlik, Gençlik ve Spor İl Müdürü, Ekrem Birlik, İŞKUR İl Müdürlüğünde Şube Müdürü, Mehmet Emin Birlik, Şırnak İl Özel İdare İşletme Müdürü; Sayım Birlik, Silopi Adliyesi Şube Müdürü; Rezan Birlik, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü; Şeyhmus Birlik, Şırnak Özel İdareye Bağlı Güçlükonak Kaplıca Tesisi Müdürü.”

REKTÖR DE KUZEN

Ayrıca Rizgin Birlik ile AKP Şırnak İl Başkanı Halil İbrahim Erkan’ın kuzen olduğunu söyleyen yurttaş, Erkan’ın akrabalarından Mehmet Emin Erkan’ın Şırnak Üniversitesi’nde rektör, Mesut Erkan’ın ise Şırnak Halk Eğitim Merkezi’nde müdür olarak görev yaptığını anlattı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER