İlçin "Koçer kadınlara özgürlük için aday oldum"

İlçin "Koçer kadınlara özgürlük için aday oldum"

DEM Parti'nin Sırtköy Belediye Başkan Adayı Halime İlçin koçer kadınlarına sosyal özgürlük getirmek için aday olduğunu söyledi. Deşta Darê eşbaşkan adayı Halime İlçin, koçer bir kadın olarak beldede köklü değişim için kolları sıvadığını belirtirken "Koçer kadınlar için aday oldum" diyerek, öncelikli projelerini anlatan İlçin sorunların çözümü kadınların sosyal hayata dahil olmasında olduğu ifade etti. 

Deşta Darê (Sırtköy) Belde Belediyesi Eşbaşkan adayları Halime İlçin ile Fahrettin Akman oldu. 2 bin nüfusun olduğu beldede, 1400 seçmen bulunuyor.
KOÇERLİĞİN ZAHMETİ KADINLARIN OMUZUNDA 
Koçer bir kadın olarak koçerlerin yaşadıkları zorlu yaşama tanık olduğunu söyleyen İlçin, “Bizim belde belediyesi ile aynı yaştayım. Beldede kadınlar ve gençler için köklü değişimlerin olmamasını bir eksiklik olarak görüyorum. Koçer bir ailede doğdum ve her koçer çocuğu gibi ben de yaylalarda büyüdüm. Kışın okula, yazın ise yaylalara gidiyorum. Koçer yaşamı çok zor ve zahmetlidir. Hele ki kadın isen daha zordur. Bu konuda da özellikle koçer kadınlar için projeler yapmak istiyorum. Koçerliğin zahmeti kadınların omzunda, emeğimiz sömürülüyor. Koçer kadınların da var olduğunu göstermek ve taleplerini dile getirmek için aday oldum” diye belirtti.  
ÇÖZÜM BİZ KADINLARIZ' 
İlçin, “kadınlar yapamaz” zihniyetine karşı beldenin kadınlar öncülüğünde yönetilmesi gerektiğini ifade ederek, “Aday adayı olarak başvuru yaptığımdan ailemin ve yakın çevremin haberi yoktu. Başvuru yaptıktan sonra öğrendiler ve tepki gösterdiler. Ancak ben bu adımı atarak tam da bu yasakçı zihniyete cevap olmak istedim. Beldedeki çocuklara matematik dersi verdiğim süreçte çocukların yaşadıkları sorunlara tanık oldum. Yine kadınların yaşadıkları sorunlar ortada ve bu sorunların çözülmediğini de görüyorum. Ancak kadınlar, kadın ve çocuklara çözüm olabilir. Bu nedenle neden beldeme ve bu çocuklara çözüm olmayayım ki dedim ve aday oldum. Beldenin sorunlarını kadın ve gençlerin gözünden görebiliyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2024, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER