İkbalhan seçilmeyi beklemden İdil için çalışmaya başladı

İkbalhan seçilmeyi beklemden İdil için çalışmaya başladı

Seçilmeyi beklemeden İdil için çalışmaya başladı.
AK Parti İdil Belediye Başkan Adayı İkbalhan Haznedar belediye başkanı seçilmeden önce, yani Adaylık sürecinde çalışmaya başladı. Haznedar, İdil'in sorunlarına el atarak çözme girişimi kapsamında bugün Şırnak Valisi Cevdet Atayı makamında ziyaret etti. 

AK Parti Belediye Başkan Adayı İkbalhan Haznedar Şırnak Valisi Cevdet Atay ile gerçekleştirdiği ziyarette İdil'in bir çok sorununu dile getirdi. İkbalhan ilk etapta, İdil'in su sorunu, şehir içi ulaşım sorunu, İdil göleti etrafında yeni mesire alanı yapımını Vali Atay'dan talep etiğini ifade etti. Şırnak Valisi Cevdet Atay'ın İdil'in sorunlarını yakından takip ettiğini, sorunları çözmek için projeler üretiğini söyleyen İkbalhan Haznedar Vali Bey'in İl Özel İdare bütçesinden ilk etapta, İdil ilçe merkezinde olmak üzere, TOKİ, Özlem Sitesi, Yeni Mahalle mevkilerinde uygun alanlarda 3 sondaj kuyusunu açacağını, Şehir içi ulaşımı sağlamak için 4 şehir içi minibüsün belediye ye hibe edeceğini, İdil göleti etrafında hazine arazisine yeni mesire alanı inşaa edileceğini bu alanda sosyal tesisler, spor alanları, çocuk parkı alanları olacağı ifade edildi.
Belediye Başkan Adayı Haznedar Vali ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin ise şu açıklamaları dile getirdi. "Şırnak Valimiz Cevdet Atay, Şırnak il ve İlçe sorunlarına çok duyarlı bir valimiz. İl özel İdare bütçesine göre çalışmalarını yürüten valimize bu süreçte İdil'in sorunların çözümü için öncelik istedik. Su sorununa çözüm, şehir içi ulaşıma, göletin etrafında yeni mesire alanı yapımını istedik. Devam eden projelere ilişkin ise Cehennem deresi, Sulak Köyü köy yollarını asfaltlaması, seyir terasların yapımının hızlandırmasını rica ettik. Sağolsun vali bey bizi kırmadı, sorunlarımıza öncelik tanıdı. En kısa sürede dile getirdiğimiz çalışmalara başlayacağını söyledi. Siyasete girmeden önceden İlçenin sorunları ile ilgilenen bir şahsiyetim. İlçemizin sorunlarını hepsini biliyorum, sorunlarımızın hangi burokraside çözüleceğini de biliyorum. Çok iyi niyetli bir valimiz, güçlü bir hükümetimiz var. Ben bu fırsatları değerlendirmek, ilçemizin sorunlarını çözmek için siyasete girdim. AK parti Belediye Başkan Adayı oldum. Seçildiğimiz taktirde ilçemiz için çok güzel işler yapacağımızı belirtmek isterim. "

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2024, 14:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bedri bayir
Bedri bayir - 3 ay Önce

Başkan olmadan bu hizmeti veren, başkan olduktan sonra neler yapar, helal olsun

Genç
Genç - 3 ay Önce

İdil de kronikleşmiş sorunları var. Bunları sizlerde çok iyi biliyorsunuz ve İdil halkıda. Kim kendi projesini şeffaf olarak halkla paylaşıp yaparsa. Bizlerde onu destekleriz. O eski koyun kafalı dönem bitti. Hizmet ve sorunları çözmeye çalışan aday kazanır. Su-yol ve çöp bunlar kronik sorunlar. Başka orjinal çözümleriniz var mı ? Kütüphane yapacaklar mı ? Spor ve yeni tesis alanları olacak mı ? İdili sadece gölet tarafı değil de idilin her bir caddesi ağaçlandırılacak mı ? Bu doğal gaz ve alt yapı çalışmaları sonra oluşan çukurlar onlara hibe edilecek mi? Tekrardan eski haline döndürülecek mi ? Yeter artık !!! O eski kafadan çıkıp kendi çocuklarınızı geleceği için daha güzel bir İdil için bol yeşil alan bol ağaçlı cadeler ve kütüphane istiyoruz…….. İdil halkı kronik sorunları çözün diyor. Biz gençler de ağaç , spor alanları , kütüphane istiyoruz, bir çalıma salonu parası 500₺ olmuş.

Bir dost
Bir dost - 3 ay Önce

İkbalhan bey idili cok iyi taniyan vizyon sahibi bir kardeşimiz idile bircok sey kazandıracağı kanaatindeyim.

İnşALLAH seçilirse idil halkına faydası olacaktır.Simdiden hayırlı olsun.

SIRADAKİ HABER