İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İdil'de

Bakan Soylu, Şırnak'taki temasları kapsamında beraberinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile helikopterle İdil ilçesine bağlı Güzelova köyünün Alataş mezrasına geçti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İdil'de

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hakkari'nin Çukurcailçesindeki operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Sait Barış'ın ailesini İlçe merkezine bağlı Alataş mezrasında taziye ziyaretinde bulundu.
Bakan Soylu, Şırnak'taki temasları kapsamında beraberinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile helikopterle İdil ilçesine bağlı Güzelova köyünün Alataş mezrasına geçti.

Köy okulu bahçesinde Şehit Barış'ın (26) ailesi ile görüşen Bakan Soylu, baba İbrahim Barış'a başsağlığı diledi, Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim verdi.
Kur'an-ı Kerim ve duaların okundu.
Soylu, şehit Mehmet Sait Barış'ın burada, mücadelesini sürdüren arkadaşlarının hemen yanı başında olduğuna inandıklarını belirterek, "İnancımız, dinimiz de bize bunu emretmektedir. Biz hissedemeyiz ama bilesiniz ki; o diridir ve şu anda babasının kolundadır. O diridir ve şu anda ailesinin yanındadır. O diridir ve şu anda Allah, din, millet, birlik için mücadele eden arkadaşlarının yanı başındadır. Buna inanıyoruz." dedi.

Soylu konuşmasını damamladıktan sonra Şehidin annesiyle, kız kardeşiyle görüştü ve teselli etti. Görüşmeden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak Ak Parti milletvekilli Rizgin Birlik, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin ve beraberindekiler  Alataştan ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER