Erdoğan: Ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz

Ekonomi ve hukukta yeni bir reform dönemi başlattıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önceliğimiz enflasyonu süratle tek haneli rakamlara, ardından orta vadeli programımızdaki seviyelere çekmektir" dedi. Kaynak: Erdoğan: Ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz

Erdoğan: Ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz

AK Parti Tekirdağ 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'ın 2019 seçimlerinde büyükşehirde yüzde 44'e ulaştığını ancak bunun yeterli olmadığını ifade etti.

Bir dahaki seçimde gayretlerini artırarak, Tekirdağlılarla muhabbetlerini güçlendirerek yüzde 50'nin üzerine çıkacaklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi: 

"Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşma mecburiyeti hiç olmadığı kadar gerekli hale gelmiştir. Ülkemizi 2023 vizyonuyla buluşturan parti olarak bu hedefleri hayata geçirmek de yine bizim görevimizdir. Sadece bununla kalmayacak bizden sonraki nesillere güçlü bir 2053 vizyonu miras bırakacağız. Bu tarihi ve kutlu mücadelede Tekirdağ'ı en önde görmek istiyoruz."

Tekirdağ'da açılışı yapılacak şehir hastanesine İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi adının verildiğini açıklayan Erdoğan, "İnşallah bu hastaneyle artık İsmail Fehmi Cumalıoğlu ağabeyimiz de unutulmazlar arasına girmiş olacaktır"diye konuştu.

'Sanılmasın ki milletimizin bize verdiği kredi sonsuzdur'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Kritik bir süreçten geçiyoruz. Vatan topraklarına gözünü dikenlerden milletimizi birbirine düşman etmeye çalışanlara kadar tüm şer senaryolar tedavüle sokulmuştur.
  • Öyle bir dönemden geçiyoruz ki AK Parti'nin kaderi ile ülkenin kaderi adeta birbiriyle bütünleşmiştir.
  • AK Parti milletin partisidir. AK Parti'nin istikametini millet belirlemiştir. Bundan sonra da yine milletimizle birlikte yol yüreceğiz. Ama sanılmasın ki milletimizin bize verdiği kredi sonsuzdur.

'Koronavirüs döneminin en büyük belası sigara; hep söylerim kuru ve sulu, bunlardan kaçınmak lazım'

  • Seçimden önce seçim kazanmanın yolu, bugünden milletimizle güçlü ve samimi bağlar kurmaktan geçiyor. Bu anlayıştaki bir partide milletle bağı kopuk yöneticiler asla olamaz.
  • Koronavirüs döneminin en büyük belası sigara. Sigaraya kesinlikle ara vermek gereklidir. Artık sigara içmiyoruz, içenleri de uyarıyoruz. Hep söylerim ya kuru ve sulu, bunlardan kaçınmak lazım.
  • Kovid'in en önemli sevdalısı akciğer, ordan giriyor. Ordan bütün solunumu herşeyi alt üst ediyor.

'Önceliğimiz enflasyonu süratle tek haneli rakamlara, ardından orta vadeli programımızdaki seviyelere çekmek'

  • Son 18 yılda Tekirdağ'a 23 katrilyon, bugünkü rakamla 23 milyarlık yatırım yaptık.
  • Türkiye'yi vesayetle, terörle, darbeyle siyasi ve sosyal kaos denemeleriyle istedikleri çizgiye getiremeyeceklerini görenler, ekonomimize de saldırmışlardır.
  • Ülkemizde ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz. Önceliğimiz şüphesiz ki enflasyonu süratle tek haneli rakamlara, ardından orta vadeli programımızdaki seviyelere çekmektir.
  • Yeni dönem parametrelerimizin açıklanmasıyla hamdolsun piyasalarda olumlu yönde, gözle görülür hareketlenme başladı. Ekonomi politikalarımızı fiyat istikrarı, finansal istikrar ve makro ekonomik istikrar olmak üzere 3 sac ayağı üzerinde inşa ederek, inşallah hedeflerimize ulaştıracağız.
  • Yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz.

Kaynak: Erdoğan: Ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER