Erdoğan: 29 Nisan - 17 Mayıs arası tam kapanmaya geçiyoruz

Erdoğan: 29 Nisan - 17 Mayıs arası tam kapanmaya geçiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Covid-19 önlemleri kapsamında 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanmaya geçileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısı sona erdi. Erdoğan, yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan sağlık hizmetleri konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını savundu. Cumhurbaşkanı "Bugün kabine toplantımızın salgınla ilgili gelişmelerin enine boyuna görüşmesini yaptık. Ramazan bayramının ardından rahat edilmesi için rakamların bugünün çok daha altına düşmesi şarttır. Önümüzdeki günlerde biraz daha fedakarlık yapmamız önem arz ediyor. Özel hastanelerde ücret talep edildiğine dair şikayetler alıyoruz. Bu hizmetler için vatandaşlarımızdan hiç bir ücret talep edilemez. Bunların yaptırımı vardır" dedi.

Erdoğan, toplantıda Covid-19 salgına ilişkin yeni önlemler aldıklarını duyurdu. 

ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI YENİ ÖNLEMLER ŞÖYLE: 

- 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiliyor.

- İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecek. 

- Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

- Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecek.

- Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecek.

- Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER