Çok eşlilik durumu olanlar aday olamaz - HDP’de aday başvuruları sürüyor

Şırnak il teşkilatı bünyesinde oluşturulan Seçim Komisyonuna aday adayı başvuruları sürüyor. İl teşkilatından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Çok eşlilik durumu olanlar aday olamaz  - HDP’de aday başvuruları sürüyor

Şırnak il teşkilatı bünyesinde oluşturulan Seçim Komisyonuna aday adayı başvuruları sürüyor. İl teşkilatından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Başvuruların başladığı 20 Kasım tarihinden bu yana yoğun başvurular alıyoruz. HDP bünyesinde siyaset yapmak isteyenleri başvuru yapmaya davet ediyoruz. Başvurular 5 Aralık tarihine kadar devam edecek.Aday adayları ile görüşmeler ise 10-30 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Partimiz adaylarını kulislerde belirlemez, adaylarımız partimizin kurulları ve halkımızla birlikte değerlendirilip açıklanacaktır.” 

ADAY ADAYI KRİTERLERİ:

a) HDP parti programıyla ve tüm bileşenlerimizle yürüttüğümüz ortaklaşmış mücadelemizle çelişen, bu mücadeleye karşı eylemlerin içinde bulunmuş olanlar ile Parti Tüzük ve ilkelerine aykırı davranışlarda bulunması nedeniyle hakkında ilgili parti yetkili organlarının vermiş olduğu disiplin yaptırımı olan veya disiplin soruşturması devam eden kişiler aday adayı olamaz.

b)Partimizin kadın özgürlük çizgisini ve eşit temsil ilkesini benimsememiş olanlar aday adayı olamazlar.

c)Kadına yönelik şiddet uygulamış olanlar aday adayı olamazlar.

d)Çok eşlilik durumu olanlar aday adayı olamazlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER